in , ,

Nem stadion – Már ötvenmilliárd forintnyi adót igényeltek vissza adóbevallásaikban a gyermeket nevelő szülők

Eddig több mint 162 ezer olyan a gyermeket nevelő szülő nyújtotta be adóbevallását, akinek jár a családi adóvisszatérítés

Eddig több mint 162 ezer olyan a gyermeket nevelő szülő nyújtotta be adóbevallását, akinek jár a családi adóvisszatérítés. Az érintettek összességében már mintegy ötvenmilliárd forintnyi adót igényeltek vissza – tájékoztatta Tállai András az MTI-t.

 

A Pénzügyminisztérium parlamenti ügyekért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy azok, akik 2022. február 14-éig nem kapták meg automatikusan az adó-visszatérítésüket, a bevallásukban igényelhetik azt. Mindez rendkívül egyszerű, hiszen csak ki kell egészíteni az adóhivatal által kitöltött bevallási tervezetet.

 

Tállai András emlékeztetett, hogy az első körös kiutalási szakasz már 2022. február 14-én lezárult.

A családi kedvezményre jogosultak, így többek között a gyermekes családok, a rokkantsági járadékban részesülők, a várandós édesanyák összességében több mint 610 milliárd forint adót kaptak vissza.

A második körös kiutalási szakasz március 1-jén kezdődött. Azóta sokan, már több mint 162 ezren éltek a lehetőséggel, és igényelték vissza szja-bevallásukban a családi adó-visszatérítést – mondta az államtitkár.

Az adóhivatal nemcsak az előre kitöltött bevallással, valamint a felmerülő kérdések gyors és szakszerű megválaszolásával, hanem a visszajáró adó kiutalási idejének lerövidítésével is segít.

A Pénzügyminisztérium kérésére a NAV megfelezte a 30 napos pénzkiutalási folyamatot, így a bevallás beérkezését követően soron kívül, akár már két héten belül utalja is a családoknak a visszajáró adót
– mondta az államtitkár.

 

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

Add tovább!

 

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Feri diktál – Gyurcsány Ferenc utasítására a baloldal nekirontott MiniFerinek (Márki-Zay Péternek)

      Ez Orbán Viktor sikerének titka