in

NEM STADION! – Korszerű készülékek segítik az egészségmegőrzést Óbudán

Az intézmény mintegy százmillió forintos fejlesztés révén két új korszerű eszközt szerzett be

Az elmúlt évek munkájának köszönhetően Magyarország gazdasága stabil alapot ad ahhoz, hogy megfelelő módon gondoskodhassunk hazánk biztonságáról, támogathassuk a családok megerősödését, az oktatás és az egészségügy fejlesztését – hangsúlyozta Varga Mihály pénzügyminiszter, a főváros II. és III. kerületének országgyűlési képviselője az óbudai Szent Margit Kórház mammográfiai centrumában.

Az intézmény mintegy százmillió forintos fejlesztés révén két új korszerű eszközt szerzett be – tájékoztatott Dr. Nagy Anikó egészségügyi államtitkár a digitális röntgen- és ultrahangkészülék átadásán.

Kép letöltése

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Varga Mihály a tavaly elindított Egészséges Budapest Program kapcsán kijelentette: a kórházfejlesztések mellett hangsúlyos eleme a programnak az egészségügyi eszközpark megújítása. Mint mondta: tavaly 40 milliárd forintot állt rendelkezésre, az idei évben további 30 milliárd forintot, jövőre pedig 42 milliárd forintot terveznek az Egészséges Budapest Program fejlesztéseire fordítani.

Kép letöltése

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Varga Mihály arra is kitért, hogy a költségvetés tervezésekor kiemelt helyen szerepelt az egészségügy, amelyre 101 milliárd forinttal több forrás jut 2019-ben, mint az idén. A többletforrás lehetőséget teremt az Egészséges Budapest Program folytatására, a „Családbarát Szülészet” pályázati program megvalósítására, új mentőgépjárművek beszerzésére, valamint a patikában elérhető gyógyszerek, illetve a gyógyászati segédeszközök támogatására. A tárcavezető rámutatott, a kormány továbbra is elkötelezett amellett, hogy javítsa az egészségügyben dolgozók élet- és munkakörülményeit a következő időszakban: az ágazatban 2010 óta megvalósított béremelések fedezetét tartalmazza a költségvetés, emellett a szakdolgozók 2019. november 1-jétől további bruttó 8 százalékos alapbér-emelésre számíthatnak. Ezeknek köszönhetően a szakdolgozók alapbére 2016 és 2019 között átlagosan 65 százalékkal emelkedik.

Kép letöltése

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Dr. Nagy Anikó, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára emlékeztetett arra: a kormány elkötelezett abban, hogy a lehető leghatékonyabban támogassa a kórházak mindennapi munkáját, segítse őket a működésükhöz elengedhetetlen humán erőforrás biztosításában és korszerű eszközök beszerzésében. A modern orvostechnikai eszközökkel működő intézmények alapfeltételei a stabil, kiszámítható és biztonságos ellátásnak – mondta. Hozzátette: a Szent Margit Kórház mammográfiás központjának eszközpark-fejlesztése mintegy 100 millió forintból valósult meg, amelynek döntő részét az állami költségvetés finanszírozza.

Kép letöltése

Fotó: Botár Gergely/kormany.hu

Az átadáson Bús Balázs III. kerületi polgármester Óbuda-Békásmegyer rendelőintézet-programját ismertette. Badacsonyi Szabolcs főigazgató elmondta: a Szent Margit Kórház működése több mint 200 ezer embert érint, az intézményben eddig működő elavult analóg röntgengép helyett az Állami Egészségügyi Ellátó Központ által biztosított támogatásból és kisebb részben saját forrásból egy 85 millió forint értékű digitális mammográfiás röntgenberendezést, valamint egy 18 millió forintos ultrahangeszközt szereztek be.

(Pénzügyminisztérium)

(forrás:www.kormany.hu)

Apáti Bence – António Guterres irányt mutat

Dúró Dóra: Ennyi ember hitét elvenni bűn és önzés volt (videó)