in ,

Nem stadion – Ifjúsági bajnoksággal mutatkozik be Kaposvár új versenyuszodája

A Fertődi Építő és a Magyar Építő kevesebb, mint két év alatt készült el a 800 férőhelyes lelátóval felépített uszoda munkálataival

2017 júniusában számoltunk be arról, hogy elrajtolt Kaposvár új versenyuszodájának építkezése, most pedig átadták a 4,5 milliárd forintos beruházásban elkészült modern épületet. A Csik Ferencről elnevezett új létesítmény az eredeti terveknek megfelelően, az Magyar Úszó Szövetség Országos Ifjúsági Bajnokságának megrendezésével kezdi el a működését: a verseny szerdán rajtol el és szombatig tart majd.

 

 

A Fertődi Építő Zrt. és Magyar Építő Zrt. munkájával 50 méteres, tízpályás medencével és 800 férőhelyes lelátóval épült meg az uszoda. A projektben többek között evezős tanmedencét, valamint parkolót is kialakítottak. A beruházás azért vált szükségessé, mert a Virágfürdőt kinőtte a somogyi megyeszékhely, ahol több mint nyolcszázan űznek vizes sportokat és évente ezren tanulnak meg úszni.

 

Közel 50 méteres gerendák erősítik az épület szerkezetét

Az új uszoda felavatási ünnepségének hangulatát a városi Csiky Gergely Színház művészeinek irészvétele is emelte. A szecessziós kulturális palota felújítása szintén most zajlik úgyszintén a Magyar Építő munkálataival – itt a cég a ZÁÉV Zrt.-vel közös konzorciumban dolgozik. Az eseményen a Magyar Építő vezérigazgatója, Szikszai Zoltán is részt vett.

Szikszai Zoltán

 

Kaposvár a fénykorát éli

Az ünnepségen Szita Károly, Kaposvár polgármestere erre a beruházásra is utalva elmondta, hogy a város a fénykorát éli, a néhai polgármesteréről elnevezett és a Modern városok program helyi forrásait is magába foglaló, mintegy 190 milliárd forintos Németh István programmal az évszázad beruházás-együttesét valósítja meg.

 

 

Lázár János országgyűlési képviselő felszólalásában megemlítette a közelben épülő 67-es gyorsforgalmi utat, amelynek hamarosan átadják egy szakaszát.

“Somogyország fővárosa közelebb kerül a világhoz, megközelíthetőbb, jobb hely lesz”

– közölte.

Az uszodafejlesztésről a bokrétaünnepség idején stábunk videóriportot készített, ahol kiderült: már a szerkezetkész állapot eléréséig bedolgozásra került 7200 köbméter beton és 680 tonna betonacél, valamint elhelyezték az épület 16 db, 49 méter hosszú főtartóját is.

(Szabó Ákos, magyarepitok.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Rendőrökre támadt, gyanúsított lett az új SZDSZ elnöke

Nem stadion – Budai kórházban adott át új épületszárnyat a Market