in ,

Nem stadion – Húsz kilométernyi megújult utat adott át a Colas az M7-esen

A befejező ütem a 90-es és a 96-os kilométer között zajlott a Balaton mentén, a munkát környezetbarát hideg remixeljárással végezték

Befejeződött az M7-es autópálya Balatonvilágos és Zamárdi közötti szakaszának felújítása – közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. pénteken az MTI-vel. A 90-es kilométerszelvény és 111-es szelvény közötti munkákat a Colas Út Zrt. kivitelezte.

Az útalap jórészét újrahasznosították

A felújítás tavaly ősszel indult el a Letenye felé vezető oldalon a 90-es és a 111-es kilométer között. A 20 kilométeres szakaszt három ütemre osztották; az elsőn 2018 őszén, a másodikon az idén május közepén fejeződtek be a munkák.

A 20 kilométeres útszakasz környezetbarát hideg remixeljárással újult meg a külső sávon. Ennek lényege, hogy az elbontott útalap jó részét újrahasznosítva építik ki az új alaprétegeket, ezt követően pedig új kopóréteget terítenek.

Szerdától akadálymentes a közlekedés

A befejező ütem a 90-es és a 96-os kilométer között szeptember 14-én kezdődött meg,

a terveknek megfelelően hétfőn ezt a szakaszt is megnyitják a forgalom előtt, így a Sóstói pihenőhely és töltőállomás is újra használható lesz.   

A társaság azonban felhívta az autósok figyelmét arra, hogy hétfőtől szerdáig, a műszaki átjárók visszaépítésének idején az autópálya mindkét oldalán egy rövid, 100 méteres szakaszon csak egy sávon haladhatnak majd, és a Budapest felé vezető oldalon terelés miatt szakaszos forgalomkorlátozás várható. Szerdán már mindkét oldalon akadály nélkül lehet közlekedni.

A pályaszakasz a Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában hazai költségvetési forrásból, több mint nettó 3,4 milliárd forintból újult meg.

(Hegedűs Gergely, magyarepitok.hu)

Fricz Tamás nagyon kiakadt, hogy visszatért Demszky is!

Bréking! – Az ellenzék kövekkel verné agyon Tarlós Istvánt és a fideszeseket