in

Nem stadion: Brutális számok – Közel járt a 40 százalékos növekedéshez októberben az építőipar

2017 októberében az építőipari termelés volumene 38,1%-kal meghaladta az egy évvel korábbi, alacsony bázist.

2017 októberében az építőipari termelés volumene 38,1%-kal meghaladta az egy évvel korábbi, alacsony bázist. A KSH adatai szerint a szezonálisan és munkanaphatással kiigazított indexek alapján októberben az építőipar termelése 6,0%-kal emelkedett az előző hónaphoz mérten. Októberben 255,2 milliárd forint volt az ágazat kibocsájtása, ami a második legmagasabb idén, ettől csak a szeptemberi 270 milliárdos termelés volt magasabb.

Az év első tíz hónapjában az előző év azonos időszakához képest az építőipari termelés volumene 28,4%-kal bővült.

A jelentésből az is kiderül, az épületek építésének volumene 27,3, az egyéb építményeké 51,7%-kal nőtt. Előbbiek növekedése októberben az ipari épületek mellett lakóépületek, iroda és oktatási épületek építésének az eredménye. Utóbbiak esetében a termelés gyorsforgalmi utak építése, valamint vasútfelújítási munkák következtében bővült.

Két és félszeresére nőtt az egyéb építmények szerződésállománya

A megkötött új szerződések volumene az előző évihez képest 15,7%-kal emelkedett, ezen belül az épületek építésére kötött szerződéseké 42,2, az egyéb építmények építésére vonatkozóké 2,5%-kal. Az épületek közül elsősorban lakóépületekre, kisebb mértékben ipari épületekre, oktatási és szállóépületekre kötöttek új szerződéseket.

Az építőipari vállalkozások hó végi szerződésállományának volumene október végén 113,3%-kal meghaladta az egy évvel korábbi, alacsony bázist. Az épületek építésére vonatkozó szerződések volumene 39,3, az egyéb építményeké 156,7%-kal magasabb volt, mint egy évvel ezelőtt.
(magyarepitek.hu)

Nem stadion! – 4 hónappal a határidő előtt adta át a Strabag és Belfry az M85-ös új szakaszát

Ennek sincs stadion jellege – Így épül fel a csepeli birkózóakadémia