in ,

Nem stadion – Bővítik a makói Makovecz-fürdőt

Elkezdődött a makói termálfürdő bővítése

 

Elkezdődött a makói termálfürdő bővítése, a hozzá kapcsolódó munkálatokkal együtt mintegy 10 milliárd forintos beruházás hosszú időre meghatározza a város gazdaságának fejlődését.

 

A térség országgyűlési képviselői posztját is betöltő Lázár János (Fidesz) kifejtette, bár úgy tűnik, a fejlesztés csak az idegenforgalmat érinti, a fürdő bővítése minden makói ember életét jobbá fogja tenni. A következő száz évben

nem lehet kérdés, hogy Makó jövője a turizmusról, a vendéglátásról szól.
A város a térség, sőt az ország egyik meghatározó idegenforgalmi célpontjává válik. Amikor a fürdő elkezdett épülni, öt szálláshely volt a városban, ma 77 vállalkozás foglalkozik szállásadással, vendéglátással.

Ez a fejlesztés pedig ezeket a kapacitásokat tovább emeli, újabb lehetőségeket biztosít a helyi vállalkozásoknak, ami munkahelyeket teremt,
és növeli a város adóbevételeit, ami által a városi szolgáltatások színvonala is emelkedik – mondta.

A Makovecz Imre elképzelései és a Makona Tervező Iroda tervei alapján elkészülő beruházás megduplázza a mai fürdő kapacitását. A több mint 3200 négyzetméteres alapterületen megvalósuló fejlesztés során családi és élményzóna, három fedett csúszdával ellátott csúszdatorony, valamint napozóteraszos nyári öltöző épül, és kialakítanak egy 220 négyzetméteres külső termálmedencét. Egy hideg- és egy melegvizes kúttal bővítik a fürdő vízbázisát is – tudatta a kormánybiztos.

Makó történetének legnagyobb beruházása sokévnyi előkészítő munka után a nyár elején indulhatott el. Első lépésként az elsősorban földmunkákat végző kivitelező a közművek kiváltását végzi el.

(MTI)

 

Add tovább!

Izrael bedöntötte a “kémbotrányt”: rágalmazási pert indítanak Soros újságírói ellen

Beindult a durva balliberális kampány – A kamu-megfigyelési ügy már a nemzetközi Hálózat támadása – És ez csak a kezdet