in ,

Nem stadion – 350 milliós fejlesztés a zirci kórházban

Mintegy 350 millió forintból valósultak meg fejlesztések – köztük új épületszárny építése és parkosítás – a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben

Mintegy 350 millió forintból valósultak meg fejlesztések – köztük új épületszárny építése és parkosítás – a Zirci Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben. A fejlesztéseket méltatva Csiki Zoltán, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkára csütörtökön Zircen azt mondta: ha egy közösség tervszerűen, innovációval tud projekteket megvalósítani, olyan fejlesztések jöhetnek létre, mint a zirci kórházban. Ha pedig ez az innováció más régiókban, más hasonló helyzetben levő kórházakban is megvalósul, akkor nemcsak egy szakmát, nemcsak egy kórházat, hanem egy egész ágazatot, a magyar egészségügyet is meg lehet reformálni. Hozzátette: 2007-ben a struktúraváltás miatt a zirci kórház nehéz helyzetbe került, elvesztette aktív kapacitásait, de sikerült olyan profilt kialakítani, és olyan fejlesztésekbe kezdeni, hogy a kórház ma stabil gazdasági lábakon áll, nem halmozott fel adósságot, és prosperál.

 

Vermes Tamás, a zirci kórház főigazgatója kiemelte: 2006 óta mintegy 2,5 milliárd forint értékben történtek fejlesztések a 120 éves intézményben.

A most záruló, mintegy 350 millió forintos beruházás részeként csaknem 1500 négyzetméteres új épületszárnnyal bővült a krónikus belgyógyászati részleg. Ott új egy- és kétágyas kórtermeket kialakítva meg tudtak szüntetni egy öt- és egy nyolcágyas kórtermet. A krónikus belgyógyászatnak helyet adó épület külső és tetőszerkezeti hőszigetelése is megtörtént, valamint új orvosi szobát és nővéröltözőt alakítottak ki.

A projekt részeként az alagsorban raktárt és irattárat is kialakítottak. Megújították az épület csaknem 2000 négyzetméteres parkját, és garzonlakások kialakításával az orvosoknak és az ápolóknak is javítják a lakhatási körülményeit.

Kovács Zoltán (Fidesz), a térség országgyűlési képviselője hangsúlyozta: az elmúlt másfél évtizedben folyamatos fejlődés történt a zirci kórházban. Az intézmény a jó ápolók és orvosok mellett az új modern épületszárnnyal és a megújult parkkal jó környezetet is biztosít a gyógyulóknak – tette hozzá.

A zirci kórházban jelenleg 137 ágyon folyik mozgásszervi rehabilitációs és krónikus belgyógyászati fekvőbeteg-ellátás. A kórházban egynapos sebészeti ellátás működik, valamint 18 szakmában járóbeteg- és tíz ágyon nappali kórházi ellátást végeznek.

(mok.hu)

Karácsony Gergely munkássága 16 mp-ben! Videó

Bréking! Imádják az olaszok Orbán Viktort! Felállva énekeltek közösen! + Orbán beszéd – Videó