in

NEM STADION! – 35 milliárdos fejlesztés! – A Colas és a HE-DO viszik el az autópályáig az M25-öst

Az Andornaktálya és az M3-as közti befejező, déli ütemet mintegy 35,8 milliárd forintért építi meg az északi ütem kivitelezését is végző két cég.

A Colas és a HE-DO viszik el az autópályáig az M25-öst

Kiválasztották a kivitelezőket az M25-ös autóút 15 kilométer hosszú, a 2×2 sávos déli ütemének megvalósítására. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. összesen nettó 35,794 milliárd forint összegben kötött szerződést, a szakaszt két részre osztva.

nif.hu

Az M3-as autópálya és a 3. számú főút közti 7 kilométer kivitelezését a Colas Út Zrt. nyerte el.Nettó 16,735 milliárd forintért valósítják meg az új nyomvonalú szakaszt, mely tartalmazza a különszintű autópálya csomópont kiépítését, és az autópálya feletti felüljárók megépítését is. Az út keresztezi a 80. sz. Budapest–Hatvan–Miskolc vasútvonalat és a Laskó-patakot, ezeken a helyeken felüljáró épül. A szakaszon létesül továbbá egy vadátjáró is.

3. számú főút és a 2502 jelű úti átkötés közötti 7,5 kilométeres szakaszt a HE-DO Kft. és a Colas Út Zrt. közösen építik meg nettó 19,06 milliárd forintból. A szakaszon épül egy különszintű csomópont a 3. számú főútnál, valamint egy aluljáró Maklár-Nagytálya közigazgatási határán a földút átvezetésére. Ezen a részen is lesz egy vadátjáró.

A korábbi tájékoztatás szerint az M25-ös autóút északi, Andornaktálya és Eger közötti ütemével idén nyárra készül el a Colas, a HE-DO és a KM Építő.
(magyarepitok.hu)

Nem stadion! Valami egészen más – M30: megvannak a Miskolc-Tornyosnémeti szakasz kivitelezői

Íme a libsi hírportálok sivalkodása diáktüncike ügyben – Avagy, hogyan kell eladni a kudarcot sikerként