in , ,

Nem Orbán lop, hanem állítólag Cseh Katalinék – Felmerült a gyanú, hogy bűnszervezetben dolgozhattak a Cseh Katalinékhoz köthető cégek

A gyanú szerint a cégháló szereplői folyamatosan, üzletszerű módon, rendszeres haszonszerzés céljából követtek el költségvetési csalásokat.

Több hatóság is hozzáfogott már ahhoz, hogy áttekintse, miként pályázott éveken át uniós pénzekre a Cseh Katalin momentumos képviselőhöz és családjához is kapcsolható cégháló. A gyanús pályázatok miatt tavaly a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) eljárást indított, ennek végén pedig feljelentést tett a Nemzeti Adó- és Vámhivatalnál (NAV).

A Mediaworks Hírcentrumának információi szerint a GVH a Mondat Kft., az Uniotech Kft., a Holotech Kft. és Cseh Katalinék családi cége, a Pannónia Nyomda Kft. között talált kétséges kapcsolódási pontokat. A versenyhatóság egy cseh társaság, a Bergman and Mülstein s.r.o. szerepét is megvizsgálta, s végül arra jutott: a vállalkozások egy érdekkörbe tartozhatnak. Erre utal, hogy székhelyüket, fióktelepeiket közös címre jegyezték be, s hogy a tulajdonosok kapcsolatban álltak egymással, akár lakcímük is azonos volt.

A Hírcentrum arról ír: a több uniós pályázatot is áttekintő GVH szerint a cégháló működése kapcsán felmerülhet a költségvetési csalás gyanúja. Emellett pedig az, hogy az ügy szereplői bűnszervezetként működhettek: a résztvevők speciális munkamegosztás mentén, folyamatosan, üzletszerű módon, rendszeres haszonszerzés céljából követhették el bűncselekményeiket.

Csehországi vonatkozás

Mivel a kétséget ébresztő ügyekben a cseh vállalkozás neve is előkerült, ezért

a NAV kezdeményezte, hogy az ügyészség forduljon jogsegélykérelemmel a cseh vádhatósághoz.

Cseh banki adatok, adóbevallások és különféle szerződések segíthetnek tisztázni az ügy még homályos részleteit.

A Cseh Katalinék körüli botrány tavaly nyáron pattant ki. A momentumos politikushoz, illetve a családjához köthető Pannónia Nyomda Kft. is tagja annak a cégcsoportnak, amely szisztematikusan összejátszva, gyanús körülmények között több millió forintnyi uniós pályázatot nyert el. Az ügyben az OLAF is megkezdte a vizsgálódást.

 

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Hoppá! Megállította a népességfogyást a falusi csok

Lebukott a porszívóügynök – Totális lebukás – Maki Zaj és a súgógép