in ,

Nem Orbán, hanem Gyurcsány vásárolta fel a Balatont! Mutatjuk!

Íme

“Az állam nem jó gazda”, hallhattuk akkoriban minden csatornán. Ennek jegyében 2004-2005-ben adtak túl a Siotour Rt.-n, a veszprémi Balatontourist Rt.-n és a Zalatour Kft.-n. Igen, akkoriban valóban Gyurcsány volt a miniszterelnök.

Hogy a Balaton-szabadstrandokért ezerrel aggódó szavazók is tisztában legyenek vele: például csak a Siotour másfélmillió (!) négyzetméternyi balatoni telekterülettel, zömmel tóparti ingatlannal rendelkezett. A három cégért csupán nyolcmilliárd (!) forint folyt be az akkori vagyon(eladó)ügynökséghez. Magyarul fillérekért kótyavetyélték el azok a Balatont, akik most különféle íveket írogatnak alá, meg össze-vissza handabandáznak a szabadstrandokról. (Egyébként az akkori vásárló cég nem tartotta be az ígéreteit, semmit nem fejlesztett a Balatonon, már meg is szabadult az ingatlanoktól – ennyit a körültekintő balos magánosítási folyamatról.)

De Fletó nem csak mint miniszterelnök mártogatta a lábát a Balcsiba; hanem korábban mint üzletember is; kiváltképp a kilencvenes évekbeli nyaraló-lízingbizniszt ismeri alaposan. Egy őszödi “vityillót” – 3278 négyzetméteres vízparti telken fekvő 300 négyzetméteres, kétszintes, négy lakosztályos villát – nézett ki magának 1994-ben. Történt, hogy a balatonőszödi kormányüdülőből kihasított ingatlant Gyurcsány cége, az Altus egyik leányvállalata lízingbe vette az államtól. De Fletó a szerencsés véletlenek embere is. Láss csodát, a soha vissza nem térő lehetőségre egy állami cég rögtön rácsapott: a nyaralót gyorsan visszabérelte Gyurcsány érdekeltségétől. Na nem egy rövidke nyári szezonocskára, hanem tíz évre!

Amikor 2003-ban lejárt a lízingszerződés, a Gyurcsány cég maradványértéken megvásárolta az ingatlant az államtól. Igaz, az ma már nem az Altusé, 2010-ben túladtak rajta.

A nyaralónak ugyan már híre-hamva sincs, Gyurcsány azonban itt maradt a nyakunkon, az elejtett, elharapott tihanyi félmosolyok jelzik, hogy ki is ő valójában.

(origo.hu nyomán)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Tovább hazudozik az ezalenyeg.hu – A balliberálisok ezúttal Nógrádban próbálkoztak hírhamisítással

Na végre! Meggyanúsította a rendőrség a nemzeti zászlót a Dunába dobó fiatalokat (Frissítve!)