in ,

Na végre! Meggyanúsította a rendőrség a nemzeti zászlót a Dunába dobó fiatalokat (Frissítve!)

Garázdaság gyanújával jelentette fel a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) Tényi István azt a két fiatalt, akik közül az egyik a fellobogózott Lánchídról a nemzeti zászlót letépte és a Dunába dobta

Garázdaság gyanújával jelentette fel a Budapesti Rendőr-főkapitányságon (BRFK) Tényi István azt a két fiatalt, akik közül az egyik a fellobogózott Lánchídról a nemzeti zászlót letépte és a Dunába dobta, mindeközben a másikuk a telefonjával erről felvételt készített. A videót a közösségi oldalaikra is kitették. A huligánokat végül a Betyársereg késztette bocsánatkérésre, amit ők is videóra vettek. Tényi ezek után a Betyársereget is feljelentette, mert az eset szerinte kimerítheti a kényszerítés gyanúját. Közben a rendőrség a honlapján azt közölte, hogy nemzeti jelkép megsértése vétség gyanúja miatt indítottak nyomozást és a két fiatalt gyanúsítottként hallgatták ki. 

Mint megírtuk, a huligánok motivációja nem ismert, de a videójukra érkezett reakciók később megriaszthatták őket, ugyanis sietve eltávolították a felvételt Facebook-oldalaikról. Az elkövetők megkeresték a – videót lementő és nyilvánosságra hozó – Vadhajtások szerkesztőségét a cikk kikerülése után 40 perccel, és azt kérdezték, hogy amennyiben nyilvánosan bocsánatot kérnek, az oldal leveszi-e a cikket és a videót. A lap válasza az volt, hogy nem. A fiatalok a Betyársereg kérésére (?) később mégis elnézést kértek. A bocsánatkérésről készült videó a Vadhajtásokon tekinthető meg, bár le kell szögezni, hogy az azon látható jelenetsor szerintünk felvetheti a kényszerítés bűntettének tényállását, hiszen jogállamban az állam rendfenntartó szerepét senki nem ruházhatja magára.

Visszatérve a garázdasághoz, Tényi István a nyilvánosságra hozott, Dunába dobós felvétel után fordult a rendőrséghez és kérte a vonatkozó rendelkezések alapján az ügy kivizsgálását, szükség esetén nyomozás megindítását, az esetleges elkövető felkutatását, illetve a bűncselekmény gyanújának megállapítását.

Frissítés: Tényi István cikkünk megjelenése után a Betyársereg akciója miatt is feljelentést tett, kényszerítés gyanújával.

MEGGYANÚSÍTOTTÁK A JELKÉPGYALÁZÓKAT

Közben a rendőrség a honlapján egy közleményt adott ki a zászlódobálással összefüggésben:

A Budapesti Rendőr-főkapitányság hivatalból rendelt el nyomozást nemzeti jelkép megsértése vétség gyanúja miatt, mert olyan információ jutott a tudomására, hogy ismeretlenek 2020. augusztus 21-én, Magyarország augusztus 20-i nemzeti ünnepe alkalmából fellobogózott Lánchídról levettek egy zászlót és a Dunába dobták. A bevezetett nyomozati cselekmények eredményeként a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozói azonosították a feltételezett elkövetőket, a 24 éves P. Martint és a szintén 24 éves Sz. Mátét, akiket a rendőrség gyanúsítottként hallgatott ki. A gyanúsítottak a kihallgatásuk során a bűncselekmény elkövetését beismerték, a további eljárásban szabadlábon védekeznek.

 

 

(Pámer Dávid, pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Nem Orbán, hanem Gyurcsány vásárolta fel a Balatont! Mutatjuk!

Bayer Zsolt – Elmegy maga, Székely Höfgen Gábor a p…csába!