in ,

Nem igaz, hogy rossz a magyar oktatás! – Még a briteknél is jobban teljesítenek a magyar diákok

A Cambridge Egyetem egyike a világ csúcs-egyetemeinek. Oxford után a második legrégebbi egyetem az angolul beszélő világban és a világ 4. legrégebben működő egyeteme

A Cambridge Egyetem egyike a világ csúcs-egyetemeinek. Oxford után a második legrégebbi egyetem az angolul beszélő világban és a világ 4. legrégebben működő egyeteme.
Minden évben az intézmény publikálja kutatások számára az egyetemre felvett diákjainak felvételi eredményességét nemzetiségük és sikerességi rátájuk alapján rangsorolva őket. Innen letölthetitek az egész tanulmányt.

Azt vizsgálják tulajdonképpen, hogy 100 jelentkező angol, amerikai, francia, német….magyar, ..stb diákból hány nyer sikeres felvételt az egyetemre az eredményei alapján.

Magyarország áll az 1. helyen – Magyar diákok a legsikeresebbek a Cambridge Egyetem felvételijén 2015-ben és 2016-ban Magyarország és a magyar diákok a második helyen álltak, de a mostani évben már ebben a tekintetben átvették a vezetést és a magyar diákok felvételiznek a legsikeresebben, ők állnak immáron az 1. helyen 27,2%-os felvételi arány alapján. Azaz 100 magyar felvételiző diákból 27 sikeresen felvételt nyer a Cambridge Egyetemre. (ld. Success rate %)

A pontos adatok szerint 103-an jelentkeztek az adott évben az egyetemre és ebből 28-at fel is kellett vegyen a Cambridge University. Őket követi Ciprus a második és Szingapúr a 3. helyen.

Érdekes adat, hogy a magyar diákok még a briteknél is jobban szerepelnek. Nagy-Britanniából saját egyetemükre 20,3%-os a felvételik sikeressége. – persze mindig olyanok, akik még csak közelről sem ismerik a helyzetet, pláne nem dolgoznak benne –  az oktatás katasztrofális színvonalával riogatják egymást és a lakosságot (főleg balliberális károgó oldalon)
(Bayer Zsolt, badog.blogstar.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Megint magyar arany! – Sportlövészet. Pekler Zalán aranyérmes

A célpont: Orbán Viktor