in ,

Nem a magyar kormány, hanem az EU próbálja lakáshoz juttatni a menedékkérőket

A magyar kormány és a Belügyminisztérium (BM) nem biztosít lakást Magyarországon a nemzetközi védelemben részesülőknek és menedékkérőknek – szögezte le a BM hétfőn az MTI-hez eljuttatott közleményében.

„A sajtóban megjelent hamis híresztelésekkel” szemben a kormányzat őrzött és nem őrzött szálláshelyeket tart fent: a védelemben részesültek elszállásolását ezeken a szálláshelyeken oldják meg – írta a BM. A minisztérium tudatta, hogy az Európai Unió Menekültügyi Migrációs és Integrációs alapja egy 2013-ban meghirdetett programon keresztül nyújtott támogatást magyarországi önkormányzatok részére a nemzetközi védelemben részesülők szálláshelyeken kívüli lakhatási szükségleteinek felmérésére és a szociális munka biztosítására.

A BM-nek nem feladata az Európai Uniós programok „minősítése”, a tárca kötelezettségét teljesítette, amikor a menekültügyi, migrációs és integrációs alaphoz való hozzáférés feltételeit a pályázni kívánó önkormányzatok számára biztosította. A tárca sajnálatosnak nevezte, hogy az Európai Unió a védelemben részesülők ellátására biztosít forrást, de a határvédelmi kiadások 50 százalékának megtérítésére irányuló magyar kormányzati kéréseket „rendszeresen figyelmen kívül hagyja”.

MTI
(pestisracok.hu)

BOTRÁNY! – Kísért az eltorzult rendszerváltoztatás: lesz-e metrómegállója Göncz Árpádnak?

Halász János: „Szél Bernadettnek rontja az ítélőképességét, hogy Soros zsebében van”