in ,

Nahááát, micsoda véééletlen! Kisorsolták a miniszterelnök-jelöltek sorrendjét az előválasztási szavazólapon: Kamu Geri lesz legfelül

Jó nagy véletlen

 

Az ajánlásgyűjtés alapján az Országos Előválasztási Bizottság öt ellenzéki miniszterelnök-jelöltnek engedélyezte az őszi előválasztáson való részvételt – írja az Index. Most már az is megvan, hogy a neveik milyen sorrendben szerepelnek majd a szavazólapon:

Karácsony Gergely (MSZP–Párbeszéd és LMP)

Márky-Zay Péter (Mindenki Magyarországa Mozgalom)

Fekete-Győr András (Momentum)

Dobrev Klára (Demokratikus Koalíció)

Jakab Péter (Jobbik)

A sorrendet a jelölteket támogató szervezetek képviselői sorsolták ki: Kocsis-Cake Olivio, a Párbeszéd pártigazgatója és frakcióvezető-helyettese, Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja, Budapest 4. számú választókerületének képviselőjelöltje, Beleznay Zsuzsanna, Terézváros jobbikos alpolgármestere, Budapest 5. számú választókerületének képviselőjelöltje, Hajnal Miklós, a Momentum elnökségi tagja, Hegyvidék és Bel-Buda képviselőjelöltje, illetve Lukácsi Katalin, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökségi tagja, írják.

Információk

Emlékeztettek: Pálinkás Józsefnek, az Új Világ Néppárt elnökének nem sikerült összegyűjtenie a miniszterelnök-jelölti induláshoz szükséges 20 ezer támogatói aláírást. Az Indexnek azt mondta, ennek több oka van, leginkább az, hogy az Új Világ Néppártnak nincsenek meg az erőforrásai egy ajánlásgyűjtéshez, ez részben pénz-, részben pedig emberi erőforrás-hiányt jelent. A miniszterelnök-jelölti előválasztáson Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármestert, a Mindenki Magyarországa Mozgalom elnökét támogatja a továbbiakban. Az első ellenzéki miniszterelnök-jelölti vitára szeptember 12-én, vasárnap az ATV-ben fog sor kerülni.

Az előválasztást szervező pártok (Jobbik, DK, LMP, MSZP, Momentum, Párbeszéd) korábban már megállapodtak abban, írják, hogy az induláshoz szükséges számú ajánlást összegyűjtő miniszterelnök-jelöltek három vitán fognak részt venni: kettőt az első forduló előtt, illetve közben, egyet pedig a két forduló között tartanak meg. Ez utóbbin már csak a második körbe jutott jelöltek vitáznak.

A miniszterelnök-jelölti viták másik két időpontja:

2021. szeptember 24. – RTL Klub    2021. október 4–10. között – RTL Klub

Az előválasztás további menetrendje:

Szeptember 18. (szombat) 9 órától szeptember 26. (vasárnap) 14 óráig – az előválasztás első fordulója (egyéni országgyűlési képviselő-jelöltek, miniszterelnök-jelölt). Október 4. (hétfő) 9 órától október 10. (vasárnap) 14 óráig – az előválasztás második fordulója (miniszterelnök-jelölt, ha az első fordulóban egyetlen jelölt sem szerzi meg a szavazatok ötven százalékát).

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Tiszta Amerika: három éve elhunytak is támogatták Vajda Zoltánt, aki ma Márki-Zay jelöltje

Nagy balhé készül – Deutsch Tamás: Cseh Katalin története a hóhér akasztásának klasszikus esete