in ,

Schiffer is megszólalt és nagyon igaza van! Schiffer: nincs rendben, hogy bírákkal találkozott az amerikai nagykövet

„Fel nem tudom fogni, hogy egy bíró mi a nyavalyáról tud beszélgetni egy nagykövettel!” – fakadt ki Schiffer.

Schiffer András az Egyenes Beszéd vendége volt. A volt politikus a műsorban leszögezte: megengedhetetlen az, hogy pártok képviselői hol instruálják, hol fenyegetik a bírákat. Schiffer szerint Budaházi György esetében mindkét oldalról látszott ez:

Amikor Budaházy Györgyöt házi őrizetbe helyezték, jött az, hogy »Na, lám, a Fidesz a náciknak akar kedvezni!«, s fordítva amikor Budaházy Györgyöt elítélték, jött az, hogy »Nahát, ez egy Soros bíró«”.

„Ennek a másik oldala, hogy […] kétség se férhessen ahhoz, hogy a bíró elfogulatlan, […] ezért a bíráknak nagyon szigorúan tartani kell magukat ahhoz, hogy mit tehetnek és mit nem. A kérdésre válaszolva, az természetesen elfogadható, hogy egy-egy alkotmányos, közjogi intézmény képviseletre jogosult vezetőjével beszélget egy képviselet-vezető” – fejtette ki.

Fel nem tudom fogni, hogy egy vagy két vagy több bíró mi a nyavalyáról tud beszélgetni egy nagykövettel!”

– fakadt ki Schiffer. Hozzátette a jogász, hogy az teljesen rendben van, ha egy nagykövet tájékozódik, kivéve, ha bíróktól teszi mindezt. Az indoklásában Schiffer kifejtette: azért nem, mert „hogyha valaki őszintén aggódik a jogállamiság iránt, akkor pontosan tudnia kellene azt, hogy nem hozok bírót ilyen helyzetbe, mint ahogyan az amerikai nagykövetség vezetője hozta azt a két bírót!”.

 

 

„Ha én nagykövetként a jogállamiságot kérem számon és képviselem, akkor azt kell feltételeznem, hogy egy bírónak nincs felém – tehát kifelé, a bírói épületen kívülre – közölnivalója arról, amit egyébként a kúria elnöke, az OBH elnöke vagy a miniszter mond. Mert elég nagy hatalom az, hogy valaki másoknak a vagyoni dolgaiba, másoknak a szabadságáról dönthet. Egy bírónak kifelé […] nincsen közölni valója” – fejtette ki a jogász.

„És ha van?” – kérdezte Rónai Egon.

NINCSEN” – kötötte az ebet a karóhoz Schiffer.

Az Origo és a Magyar Nemzet ide vonatkozó cikkei kapcsán kifejtette a jogász: hiába gondolja azt, hogy hibázott ez a két bíró, „de az, hogy bírákat a kormánypárti sajtó összehangolt támadásban lemondásra szólítson fel, ez is botrány. Ugyanolyan botrány, mint hogy nincs keresnivalója egy egyszerű bírónak semelyik nagykövetségen”.

 

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

 

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Balos sztárügyvédek mentegetik David Pressmant

Nagyon nagy igazság: a Nyugatnak valódi vezetőkre lenne szüksége, írja Frank Füredi