in ,

Nagyon jó a műsor! Szanyi elszabadult. Szanyi tovább savazza az MSZP-t

Szanyi elszabadult

Egyesült a DK és az MSZP – ezt állítja a Hír TV birtokába került levelében Szanyi Tibor. Az MSZP alelnöke szerint a szocialisták EP-frakciójának magyar delegációját a Gyurcsány párt politikusa vezeti. A leköszönő EP-képviselő korábbi leveleiben is élesen bírálta pártja vezetőségét.

Az MSZP a DK-t gazdagítja egyetlen mandátumával az Európai Parlamentben – írja a Hír TV birtokába került levelében Szanyi Tibor. Az MSZP alelnöke a szocialisták vezetőségének címzett írásában választ vár arra, hogy pártja mikor és milyen formában döntött arról, hogy egyesül a DK képviselőcsoportjával. Szanyi rámutat: Európai parlament szocialista képviselőcsoportjában a magyar delegációt a DK-s Molnár Csaba vezeti majd.

A leköszönő EP-képviselő hozzáteszi: az európai választások és az új parlamenti ciklus kezdete között a régi és új képviselők együttesen tevékenykednek, azonban magyar delegációértekezletről őt nem értesítették.

A szocialista politikusnak ez már a harmadik írása a májusi EP-választás óta, amikor az MSZP és a Párbeszéd a közös listával mindössze egyetlen mandátumot szerzett. Szanyi Tibor eredetileg csak harmadikként szerepelt a listán, az eredmények fényében azonban újra akart tárgyalni a megszerzett mandátumról. Pártja viszont erre nem volt nyitott.

A politikus ezután írta első levelét, amelyben éles kritikákat fogalmazott meg a pártjával szemben. Élőhalottnak és korrupt bandának nevezte az MSZP-t. Azt írta: egy degenerálódó belterjes klub ahol 20-30 emberből jó, ha egy gondolja, hogy szükség lenne a pártra.

Később egy újabb levélben bírálta a párt elnökét és a mandátumot szerzett politikustársát. Szerinte a párt vezetésének is „bődületes felelőssége” van az EP-választási kudarcban, a Tóth Bertalan által vezetett elnökség ugyanis háttérbe szorította őt a kampányidőszakban, miközben nem volt hajlandó nyilatkozni több kulcsfontosságú médiumnak sem. A mandátumot végül megszerző Ujhelyi Istvánról szintén lesújtó véleménnyel írt.

Megkérdeztük a szocialisták választmányi elnökét, hogy lehet-e következménye Szanyi Tibor leveleinek, de érdemi választ nem kaptunk.

Próbáltuk megkérdezni az MSZP elnökét, hogy megkérdezzük az újabb levélről, de Tóth Bertalant nem sikerült elérnünk.

(hirtv.hu)

Cseh Katka életében először vonatra szállt – És most rögtön privatizálná is a vasutat

Bayer Zsolt: „Szóval ilyen a tönkre vágott Budapest…”