in

Nagyon durván vezet Tarlós István Kálmán Olgáék előtt – Itt vannak a számok

Töretlen Tarlós István előnye

Az ellenzéki előválasztások végéhez közeledve a Századvég megvizsgálta a főpolgármester-aspiránsok népszerűségét, hogy külön-külön is látható legyen az egyes jelöltek támogatói bázisa, továbbá a kutatás tárgyát képezte a jelenlegi főpolgármester tevékenységével kapcsolatos választói elégedettség is.

A kutatási eredmények szerint Tarlós Istvánra a válaszadók 50 százaléka voksolna, amely szélesebb körű támogatást jelent, mint a politikai jobboldal jelenlegi fővárosi bázisa. Ehhez képest jelentősen eltörpül a legnépszerűbb ellenzéki jelölt, Karácsony Gergely támogatottsága, amely pusztán 21
százalék. A Demokratikus Koalíció jelöltje, Kálmán Olga mindössze harmadik helyen áll a jelöltek rangsorában: a biztos szavazók 15 százaléka voksolna az egykori műsorvezetőre.

FORRÁS: SZÁZADVÉG ALAPÍTVÁNY

Puzsér Róbert és a Momentum jelöltje Kerpel-Fronius Gábor releváns támogatottsággal nem rendelkezik: az előbbi 8, az utóbbi 6 százalékon áll a biztos szavazók körében.

FORRÁS: SZÁZADVÉG ALAPÍTVÁNY

A felmérés kitért Tarlós István munkájának megítélésére is. A biztos szavazók 57 százaléka elégedett a jelenlegi főpolgármester tevékenységével, amely elválaszthatatlan attól a ténytől, hogy Tarlós Istvánt kompetens, erős városvezetőként ismerhették meg az elmúlt években. A megkérdezettek 41
százaléka inkább elégedetlen a Fidesz-KDNP jelöltjének teljesítményével, míg 2 százalékuk nem foglalt állást a kérdésben.

(origo.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Mindenki nyugodjon le! A nemlétező alagutakba nem is kell beférniük a motorvonatoknak

Nem stadion – Három év múlva jöhetne az egy számjegyű szja