in ,

Háború a Jobbikban – Tényleg leválthatják Jakab Pétert

Sok jobbikost felháborított, hogy a pártelnök „lepaktálva a hatalommal” felvette a CSOK-ot

Sok jobbikost felháborított, hogy a pártelnök „lepaktálva a hatalommal” felvette a CSOK-ot, de a proteszthangulat kialakulásához a várakozásokon aluli előválasztási szereplés is hozzájárult. Az elmúlt napokban több ismert politikus is szervezkedni kezdett Jakab Péter ellen, bár egyelőre még csak „formálódik az ellenállás” – írta a Kontra.hu.

 

„Bizalmi szavazást ott kell kérni, ahol bizalmatlan a légkör. A Jobbikban teljes egység van, nincs semmiféle bizalmatlanság” – állította a minap az ATV műsorában Jakab Péter, miután a műsorvezető a gyenge előválasztási szerepléséről kérdezte.

Azért merült fel a téma, mert a baloldal belső versenyén szintén gyenge eredményt produkáló Fekete-Győr András bizalmatlansági indítványt nyújtott be maga ellen, aminek következtében később leváltották a Momentum éléről.

ÁM A JOBBIK ELNÖKE NEM EZT AZ UTAT VÁLASZTOTTA, ÉS FELELŐSSÉGVÁLLALÁS HELYETT A POLITIKAI TÚLÉLÉSÉRE KEZDETT EL ÖSSZPONTOSÍTANI. NEM VÉLETLENÜL, HISZEN ERŐSEN KEZD FORRÓ LENNI A LÁBA ALATT A TALAJ – ÍRJA A KONTRA.

Az elmúlt hetek történései miatt komoly elégedetlenség alakult ki a párton belül, több ismert politikus is Jakab lemondását követelte. A Kontra Jobbik belső ügyeire rálátó forrása szerint sokaknál az verte ki a biztosítékot, hogy a kormányt folyamatosan és erőteljesen támadó politikus felvette a CSOK-ot. Jakab minden nap börtönnel fenyegeti a jobboldali vezérkart, és a szegény emberek fideszes kizsákmányolásáról beszél, de azért gond nélkül elfogadja a „tolvaj Orbán-kormány” családtámogatását.

A Fidesszel nem lehet lepaktálni, sem így, sem úgy. Ha anyagi előnyöket kínálnak, azt vissza kell utasítani – mondta az egyik forrás.

 

Ezek után hogyan tud Peti hitelesen rendíthetetlen kormányellenes politikusként mutatkozni? 

Tudomása szerint Jakab nem tájékoztatta „a kilengésről” a Jobbik vezetését, amit nagy hibának tart. „Nem kellett volna legalább a párt vezető testületeinek jelezni a dolgot?” – tette fel a kérdést, kifogásolva, hogy a pártelnök az elmúlt időszakban vasmarokkal központosította a hatalmát, és tanácsadóin kívül nem hallgatott másra.

A proteszthangulat kialakulásában szintén szerepet játszott, hogy JAKAB AZ ELŐZETES VÁRAKOZÁSOKKAL ELLENTÉTBEN NEM JUTOTT BE AZ ELŐVÁLASZTÁS MÁSODIK FORDULÓJÁBA, „vezetőként kudarcot vallott”. Szavaiból kiderült, hogy egyelőre még csak „formálódik az ellenállás”, konkrét lépések csak ezután következhetnek.

A rendszeresen az Orbán-kormány kizsákmányolásáról beszélő Jobbik-elnök igénybe vette a CSOK-ot és ezzel az „Orbán-kormány haszonélvezője lett.”

 

 

A hír önmagában véve is kellemetlen volt, úgy meg pláne, hogy a Jobbik vezető politikusai derogáló hangnemben beszéltek a kedvezményről. Jakab egyik legfontosabb bizalmasa, Z. Kárpát Dániel parlamenti képviselő többször is arról értekezett, hogy a lehetőséget csak a „kormánypárti vezérkar” veheti igénybe, a „földi halandókat” elhajtja a bank.

Legutóbb pedig arról írt a Kontra, hogy Jakab a CSOK mellett felvehette a kormány lakásfelújítási támogatását is.

 

 

(origo.hu)

 

 

Add tovább!

Nagy Ervin leleplező írása Maki Zajról: a nagy átverés lényege az, hogy a baloldali politikát újracsomagolják.

Ez a Horváth Csacsi nagyon hülye – Horváth: Orbán rendíthetetlenül menetel a teljes politikai megsemmisülés felé vezető úton