in ,

Nagy a baj nyugaton – A legmagasabb szintű terrorkészültséget vezették be Franciaországban a késeléses merénylet után

A rendőrség őrizetbe vette az elkövetőt, egy húszas éveiben járó csecsen férfit.

A legmagasabb szintű terrorkészültséget vezették be Franciaországban pénteken, miután aznap egy arras-i gimnáziumban egy iszlamista halálra késelt egy tanárnőt és másik két embert megsebesített, az egyikük állapota életveszélyes.

Elisabeth Borne miniszterelnök úgy döntött, hogy a merényleti szükséghelyzet szintjére emeli a Vigipirate nevű terrorellenes készültséget – közölte a kormányfői kabinet azután, hogy biztonsági tanácskozást tartottak az Élysée-palotában Emmanuel Macron köztársasági elnök, a miniszterelnök és a kormány több tagja részvételével.

A merényleti szükséghelyzetet közvetlenül egy merénylet után, illetve akkor vezethetik be, ha egy azonosított terrorszervezet, amelynek a tartózkodási helyét nem ismerik, akcióba lép.

Gérard Darmanin belügyminiszter a TF1 televízióban az Izrael és a Hamász közötti gázai övezeti háborúra utalva kijelentette, hogy a

rendelkezésre álló információk szerint kétségkívül összefüggés van a közel-keleti események és a merénylet között.

A rendőrség őrizetbe vette az elkövetőt, egy húszas éveiben járó csecsen férfit. Később további hét embert állítottak elő, közöttük az elkövető öccsét.

(MTI)

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Fletó árnyék-pénzügyminisztere szerint nem kéne most minimálbért emelni – Bodnár elvtárs akcióban

Szalai Piroska leiskolázta Gyurcsány árnyék-pénzügyminiszterét a minimálbéres kirohanása miatt