in , ,

Nagy a baj! A németeknél már nem lesz soha nyugodt karácsony: ki kellett üríteni egy karácsonyi vásárt Berlinben

A német rendőrség szombat este kiürítette a berlini Vilmos császár-emléktemplom körüli téren lévő karácsonyi vásárt

A német rendőrség szombat este kiürítette a berlini Vilmos császár-emléktemplom körüli téren lévő karácsonyi vásárt, ahol 2016 decemberében terrortámadás történt, miután bejelentés érkezett egy gyanús tárgy miatt. A rendőrségi akció időközben véget ért, nem találtak veszélyes tárgyat.

A rendőrség legfrissebb közleményében pontosított, hogy a karácsonyi vásárt két gyanúsan viselkedő férfi miatt evakuálták. Az ügyben nyilatkozó szóvivő elmondta, hogy nem erősödött meg az a gyanú, hogy a férfiak egyikét elfogatóparancs alapján körözik. Mint mondta, névhasonlóság miatt történt tévedés. Hozzátette, hogy nem történt őrizetbe vétel – írja a hiradó.hu

Egy másik rendőrségi illetékes elmondta: figyelembe véve, hogy a helyszínen három éve merénylet történt, a rendvédelmi szervek körültekintően reagáltak, és ezért ürítették ki a teret.

A hatóság közlése szerint 350 rendőrt riasztottak keresőkutyákkal a helyszínre. A rendőrségi akciót időközben befejezték, veszélyes tárgyat nem találtak.

A rendőrség korábban a Twitteren közölte, hogy a látogatók nyugodt és rendezett körülmények között hagyták el a területet. Hozzátette, hogy most átvizsgálják a Breitscheid teret és az emléktemplom épületét. Értesülések szerint az imaházban egy rendezvényt idő előtt kellett abbahagyni.

A Bild és a Berliner Zeitung című német lap azt jelentette, hogy két embert őrizetbe vettek. Ezt az értesülést azonban a rendőrség szóvivője egyelőre nem erősítette meg. A Berliner Zeitung úgy tudja, közveszélyes iszlamistákról van szó. A Bild szerint az őrizetbe vett személyek szíriaiak, akiknek tapasztalatuk van robbanószerekkel.

Az utóbbi évtizedek legsúlyosabb németországi terrorcselekménye Berlinben történt 2016. december 19-én. A főváros nyugati részének központjában álló Vilmos császár-emléktemplom körüli téren, a Breitscheid téren berendezett karácsonyi vásáron belehajtott a tömegbe egy elutasított tunéziai menedékkérő, Anis Amri.

Az Iszlám Állam nevében gyilkoló szélsőséges iszlamista egy elrabolt kamionnal hajtotta végre a tömeges gázolást. A tizenkét életet és több tucatnyi sebesülést követelő merénylet után elmenekült az országból, és néhány nappal később meghalt az olaszországi Milánó egyik elővárosában rendőrökkel folytatott tűzharcban.

(Zelenka Dóra, 888.hu)

Oszd meg másokkal is!

A „4 millió éhező gyerek országában” 100 milliárd forintot költünk el karácsonyi ajándékokra

Nem stadion – Január 1-től ingyenessé válnak a meddőségkezelésben jelenleg is finanszírozott gyógyszerek, beavatkozások