in

Na, végre! Valódi zöldprogramot hirdetett a pécsi Fidesz

Csizmadia Péter szerint politikai nagyotmondás helyett végre valódi cselekvésre van szükség.

 

– Nem csupán kampányjellegű fásításokra, hanem átgondolt programra és új parkok telepítésére van szükség ahhoz, hogy Pécs élhetőbb, zöldebb város legyen – jelentette ki a kormánypártok helyi polgármesterjelöltje. Csizmadia Péter nemrég kérdőívet adott közre, amelyben Pécs értékeinek védelméről és egy valódi zöldváros megteremtéséről kérdezi a pécsi lakosokat.

A polgármesterjelölt szerint a program fontos eleme a teljes városi buszpark e-buszokra való lecserélése egy hosszú távú programban, valamint a városi közlekedési helyzet áttekintése. Ennek része a Pécset most átszelő kamionforgalom elterelése, az áthaladó tranzitforgalom rendeleti úton való szabályozása. A zöldebb város egyik kulcsa az is, hogy a dugókat csökkentik, ezért a 6-os út, a Nyugati ipari út és a patacsi Fő út találkozásánál egy kétsávos, úgynevezett turbókörforgalmat hoznának létre.

A zöldprogramban az egyik legfontosabb terület a vármegyeszékhely legnagyobb városrésze, a panelházas Kertváros.

Csizmadia szerint mivel a következő évtized a zöldátállásé, ezért ilyen zöldátállást kell végrehajtani Pécsett, ennek részeként pedig megfelelő mennyiségű parkolóhelyre van szükség. Kertvárosban nagyságrendileg ezer új parkoló képes lenne kielégíteni a fennálló igényt, amelyeknek a létrehozása azonban nem mehetne a zöldfelületek kárára.

Ennek érdekében az a cél, hogy túlnyomórészt földfelszín alatti, zöldtetős, parkosított, őrzött és biztonságos parkolóhelyek jöjjenek létre, de nem zárnák ki a nemzeti oldalon azt sem, hogy felkutassák azokat a már lebetonozott, kihasználatlan területeket, amelyeket parkolónak lehetne használni.

A DK pécsi polgármesterjelöltje, Péterffy Attila és koalíciója azért kezdte támadni Csizmadia Pétert, mert a jobboldali politikus megkérdezi a városban élők véleményét.

A rágalmazásért jogerősen elítélt, több céget is bedöntő Nyőgéri Lajos MSZP-s alpolgármestert, Gyurcsány Ferenc egykori párttársát a városvezetői székbe beemelő Péterffy még egy apró kritikát sem mert megfogalmazni Gyurcsánnyal szemben, a rendőrterrort sem ítélte el az egyik korábbi közgyűlésen, s a minap adott televíziós interjújában is hitet tett a DK-elnök vezette baloldal mellett – írja a Baranya vármegyei hírportál.

 

(magyarnemzet.hu)

 

 

 

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

     


Hoppá! Az új köztársasági elnökünk, Sulyok Tamás találkozott Zelenszkijjel!! Videó

Újabb csicskulás? Durvul a helyzet Budapesten – Karácsony a Transparencyt is magával ránthatja a hídpénzbotrányban