in ,

Hoppá! Az új köztársasági elnökünk, Sulyok Tamás találkozott Zelenszkijjel!! Videó

Így zajlott Sulyok Tamás és Zelenszkij találkozója!

„Diplomáciai nagyüzem” – így jellemezte vilniusi útját a magyar államfő.

 

Vilniusban, a Három Tenger Kezdeményezés Csúcson Sulyok Tamás köztársasági elnök többek között Zelenszkij ukrán elnökkel is találkozott.

„Diplomáciai nagyüzem” – így jellemezte az utazást közösségi oldalán posztolt videója kiajánlójában a magyar államfő.

VIDEÓ:


Mint arról korábban mi is beszámoltunk: Sulyok Tamás köztársasági elnök a Vilniusba utazott, és az ott megrendezésre kerülő csúcstalálkozón kifejezte Magyarországnak azt a korábbi szándékát és célját, hogy a közép-európai országok közötti politikai, gazdasági, infrastrukturális kapcsolatokat megerősítve, a közös együttműködés révén magasabb szintre emeljék a régió versenyképességét és gazdasági érdekérvényesítő erejét Európában és a világban.

 

 

A köztársasági elnök szerint Magyarország számára kiemelten fontos a kölcsönös tiszteleten alapuló gazdasági és diplomáciai kapcsolatok továbbfejlesztése és a közép-, és kelet-európai országok összeköttetése. A csúcstalálkozón résztvevő államok képviselői közös nyilatkozatot is elfogadtak,

és a magyar államfő több kétoldalú találkozón is részt vett a vilniusi csúcson.

 

A magyar államfő úgy véli: meg kell állítani a háborút, így Magyarország továbbra is a mielőbbi tűzszünetben és a fenntartható, igazságos béke létrejöttében érdekelt. Sulyok Tamás hozzátette: a legfontosabb cél az európai kontinens biztonságának garantálása.

A köztársasági elnök ezért felhívta Zelenszkij figyelmét a Kárpátalján élő magyar kisebbség szerzett jogainak a mielőbbi visszaállításának fontosságára, és garantálására.

„Jogászemberként úgy véli, hogy egyszerűen vissza kell térni a korábbi állapotokhoz, és vissza kell adni a magyar kisebbséget megillető, szerzett jogokat.

A találkozón mindketten kifejezték elkötelezettségüket a párbeszéd és a tárgyalások folytatása mellett”

– írta a Sándor-palota a közleményében.

 

(Mandi)

 

 
 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

     


Kemény szavak! Kálomista zseniális jobbegyenest vitt be Hann Endrének

Na, végre! Valódi zöldprogramot hirdetett a pécsi Fidesz