in ,

Na végre – Rendet rakott a német rendőrség a lázadó agysebészek között

öbb száz német rendőr rohanta le azt a menedékkérőket befogadó németországi szállást

Rendet rakott a német rendőrség a lázadó migránsok között

Több száz német rendőr rohanta le azt a menedékkérőket befogadó németországi szállást, amelynek a lakói a héten több rendőrt erőszakkal túszul ejtve akadályozták meg egy társuk hazatoloncolását. A sikeres rendőri akció után Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter a jogkövető lakosság arculcsapásának nevezte az erőszakos menedékkérők magatartását.
A Baden-Württemberg tartományi Ellwangenben működő befogadóállomáson lezajlott akcióban több menedékkérő könnyebben megsérült, mikor az ablakon kiugorva menekültek a rendőrök elől. Három rendőr is sérülést szenvedett, de tudták folytatni munkájukat – jelentette a Südwestrundfunk (SWR) regionális közszolgálati médiatársaság.

Az ellwangeni rendőrkapitányság tájékoztatása szerint az intézkedés előzménye egy kudarcba fulladt hétfő hajnali akció volt. Egy 23 éves togói illetőségű menedékkérőt akartak elszállítani a szállásról, hogy az európai uniós – úgynevezett dublini – menekültügyi szabályok alapján átadják az olasz hatóságoknak. Nagyjából 150 afrikai menedékkérő körbevette a rendőröket, fenyegették őket és megakadályozták társuk elszállítását.
Azt is a rendőrök tudomására hozták, hogy szervezetten és felfegyverkezve szállnak szembe az újabb ilyen intézkedésekkel, ezért a csütörtöki razzia célja a fegyverek és veszélyes tárgyak lefoglalása, a hétfőn elkövetett bűncselekmények felelőseinek elfogása és 18 olyan menedékkérő elköltöztetése volt, akik korábban többször nyugtalanságot keltettek a szálláson.

A közleményben hangsúlyozták: a befogadóállomáson kibontakozott folyamatok azzal fenyegetnek, hogy „jog nélküli terület” alakul ki, amit meg kell akadályozni, mert „a jogállamiság fenntartása elsődleges fontosságú”. Az intézkedés befejezése után tartott tájékoztatón az ellwangeni rendőrkapitányság munkatársai elmondták, hogy fegyvereket nem találtak a szálláson. Az akcióról kiadott újabb közleményük szerint 23 menedékkérő „erőteljesen ellenszegült” a rendőri intézkedésnek.

Összesen 292 embert ellenőriztek, elfogták a kitoloncolásra jelölt togói férfit, és további 10 zavarkeltő menedékkérőt elköltöztettek. Számos eljárást is indítottak, a többi között kábítószerrel való visszaélés gyanúja miatt öt ember, lopás gyanúja miatt két ember ellen.

A szállás további 18 lakójától készpénzt foglaltak le, mert a menedékkérőknek engedélyezett 350 eurónál (110 ezer forint) nagyobb összeg volt náluk.

Horst Seehofer szövetségi belügyminiszter Berlinben tett nyilatkozatában felháborítónak és a jogkövető lakosság arculcsapásának nevezte az érintett menedékkérők magatartását. Kiemelte, hogy ezek az emberek „sárba tiporták a vendégjogot”, tevékenységük ellen a jogállam teljes szigorával fel kell lépni. A szövetségi hatóságok ehhez mindent támogatást megadnak a baden-württembergi tartományi szerveknek.

888

(forrás:www.echotv.hu)

Morvai Krisztina: Brüsszel ne higgye, hogy mindig az lesz, mint ami most van!

A kutyapárt is szopórollerre szállt – Szívás: a Kutypártnak is vissza kell fizetnie egy halom pénzt