in ,

Na, végre! La Repubblica: a magyarok közelebb kerülhetnek az Európai Unióból való kizáráshoz

A lap információi szerint felmerült az az ötlet, hogy Magyarországot teljesen kizárják a határozatból, és csak huszonhat tagállam dönt.

A lap információi szerint felmerült az az ötlet, hogy Magyarországot teljesen kizárják a határozatból, és csak huszonhat tagállam dönt. Ha az utóbbi megvalósul, az közelebb hozza a magyarokat az Európai Unióból való kizáráshoz.

 

A La Repubblica printben megjelent cikkben írt az olajembargóról. A lap emlékeztet: a hatodik szankciócsomagot immár közel egy hónapja blokkolja Magyarország. Az Európai Unió számára ez nem csak egy egyszerű hiba az olasz lap szerint.

Fennáll a veszélye annak, hogy az uniós államok végérvényesen elmerülnek a Moszkva elleni gazdasági harc bénultságában”

– olvasható a cikkben.

A magyar kormányfő meggyőzésére ezért a Bizottság az Egyesült Államok segítségét keresi. Az Amerikai Egyesült Államok egyfajta „olajgaranciaként” áll rendelkezésre. Többféle terv van a jövőre nézve: például csak azt az orosz olajat blokkolnák, amelyet nem csővezetéken vásárolnak. Ez elfogadható kiút lenne, mert az EU által vásárolt orosz kőolaj kilencven százaléka tengeren és szárazföldön érkezik. A tárgyalások másik két irányvonala az, hogy Budapest az olajembargót érintő intézkedéseket tekintve haladékot kapna, valamint, hogy növeljék a magyarok rendelkezésére álló forrásokat a finomítóik korszerűsítésére.

De felmerült az az ötlet is, hogy Magyarországot teljesen kizárják a határozatból, és csak huszonhat tagállam dönt.

Ha az utóbbi megvalósul, az közelebb hozza a magyarokat az Európai Unióból való kizáráshoz”

– írja a lap.

Talán a Cseh Köztársaság, Szlovákia és Bulgária is igényt tartanának ugyanerre a mentességre, így a megosztott nyugati front képe visszafordíthatatlan lenne. Vlagyimir Putyin orosz elnök példátlan politikai és kommunikációs győzelmet aratna – olvasható a cikkben.

 

(mandiner.hu)

 

 

Add tovább!

Bohár Dani kiakadt: ezek akartak utat mutatni a magyar embereknek. Még saját pártjukban sem képesek rendet tartani.

Bezzegrománia: háromszoros gázáremelés várható júliustól Romániában