in

Na végre! Civil díjjal tüntetik ki Müller Cecíliát

Államalapító Szent István-emlékérem és -díj kitüntetéssel jutalmazzák az országos tisztifőorvost

A civil elismerés kuratóriumának tagjai jelentették be Müller Cecília kitüntetését pénteken Székesfehérváron, írta meg a hirado.hu. Spányi Antal megyés püspök, a civil elismerés kuratóriumának elnöke elmondta: a kitüntetés 2004-es alapításakor a Szent István-i értékrend hangsúlyozása volt a cél, hogy olyan ember kapja a díjat, aki életével és tevékenységével is példát tud mutatni az egész magyar társadalomnak.

Örömét fejezte ki, hogy Cser-Palkovics András, Székesfehérvár polgármestere is a város legértékesebb civil díjaként említette az elismerést, ami Spányi Antal szerint azt jelenti, hogy a város vezetői is a Szent István-i értékrendet tartják követendőnek.

Az idei díjazottnak, Müller Cecília országos tisztifőorvosnak a népegészségügy érdekében végzett munkája joggal váltott ki elismerést az egész magyar társadalomban – hangsúlyozta a kuratórium elnöke. Példaértékűnek nevezte a tisztifőorvosnak a koronavírus-járvány idején tanúsított helytállását, valamint azt is kiemelte, hogy 2010-ben a vörösiszap-katasztrófa elhárításának irányítását is ő végezte regionális tisztifőorvosként.

(hirado.hu, mandiner.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Az erzsébetvárosiak ezt benézték: Nímandmüller több száz millió forinttal károsítja meg az erzsébetvárosi lakosokat

Földi László: Lengyelország is készülhet arra, hogy a nemzetközi terrorizmus célpontjává válik az állandó amerikai katonai jelenlét miatt.