in , ,

Na végre! – Az FBI vizsgálatot indít az Antifa ellen

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója, Christopher Wray csütörtökön jelentette be a hírt.

A Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) igazgatója, Christopher Wray csütörtökön jelentette be a hírt.

A Fox News szerint Wray a Nemzeti Belbiztonsági Hivatal dolgozóinak mondta el, hogy az Antifa mozgalom erőszakos aktivitása miatt az FBI vizsgálata alatt áll.

Nem az ideológiát vizsgáljuk, az nem a mi feladatunk. Mi a szélsőséges működést vizsgáljuk, amelyet az antifasiszta ideológia motivál – számos ember ugyanis ennek hatására követ el erőszakos bűncselekményeket.”

Wray szerint mintegy ezer esetet vizsgál az FBI, melyek mindegyike a belföldi terrorizmus kategóriájába esnek, és amelyek konkrét fenyegetéseken alapultak.

Fotó: AFP

Az Antifa mozgalom a tavalyi évben vált hírhedté, amikor Amerika-szerte több városban is erőszakos megmozdulásokat tartottak, főleg egyetemi kampuszokon. Az Antifa-szimpatizánsok nagy általánosságban mindenkit céloznak, akik szerintük jobboldali, de emellett rendőrökre is támadnak, és rendszerint randalíroznak. A szervezet Európában is ismert balhéiról, legutóbb Hamburgban tekinthette meg a nagyérdemű, hogy mire képesek.

Wray leszögezte, hogy nem a mozgalommal kapcsolatban lévő embereket célozza meg az FBI, az irodának ugyanis figyelembe kell vennie az alkotmány első kiegészítését, a véleménynyilvánítás szabadságát, és bizonyítékokra van szüksége ahhoz, hogy vizsgálatot kezdeményezzen.

Mindebből azt a következtetést lehet levonni, hogy az Antifa finoman szólva is pengeélen táncol.
(Forisek Ádám, 888.hu)

Puccs lesz a Jobbikban?? – Kitartásra buzdítja a Jobbikban még bent lévő radikálisokat Novák Előd

Tiltakozunk George Soros Nobel díjra terjesztése ellen!