in ,

Na, tessék: választási csalás gyanúja merült fel a miskolci előválasztás kapcsán

Újabb balhé van kitörőben a baloldali előválasztás kapcsán.

Újabb balhé van kitörőben a baloldali előválasztás kapcsán. Legutóbb a Jobbik kapcsán merült fel, hogy verőemberekkel inzultálják azt, aki nem az ő jelöltjüket támogatja, most pedig a DK került választási csalás gyanújába. Igaz, Gyurcsányék finomabbak: a hírek szerint ők nem erővel, hanem pénzzel próbáltak szavazatokat szerezni.

Választásicsalás-gyanús esetről írt a Magyar Narancs. A baloldali lap értesülései szerint több járművel egy negyven-ötven fős csoport jelent meg hétfő délután kettő óra körül egy baloldali előválasztási sátornál Miskolc belvárosában. A lap úgy tudja, a nagyobb csoport sorban állás közben főképp Dobrev Klára nevét emlegette favoritként, sőt jelezték, ezért kétezer forint ellentételezést ígértek nekik. A baloldali portál információi szerint a helyzet feszültté vált, ugyanis a szervezők már a szavazósátor átmeneti lezárására, illetve a rendőrség értesítésére készültek. A lap szerint végül egyikre sem került sor, mivel a csoportosan érkező társaság elhagyta a helyszínt szavazás nélkül. Helyi forrásaikra hivatkozva azt írták: vélhetően azért álltak el szándékuktól, mert nem látták garantálva, hogy helyben megkapják a voksolásért beígért összeget. Miskolc egyes számú körzetében a DK, az LMP és a Momentum által is támogatott jobbikos Szilágyi Szabolcs indul a baloldali megméretésen, akinek ellenfele az MSZP–Párbeszéd jelöltje, Simon Gábor lesz. A második számú körzetben a DK-s, de a Jobbik által is támogatott Hegedűs Andrea az egyik induló, ellenfele a szocialista Varga László, aki mögé a Párbeszéd, a Momentum és az LMP is beállt.

 

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

Zacher Gábor: a koronavírusos betegek 95 százaléka oltatlan

Agyhalál – Balázs Péter: Orbán és csapata elszigetelődik a világpolitikában – Eközben Szijjártó Péter 13 külügyminiszterrel tárgyalt New Yorkban