in

Na, ne!! Elhunyt Török Ádám zenész, énekes – Videó

A legendás Mini frontembere 75 éves volt.

Elhunyt Török Ádám – a zenész haláláról fia számolt be a Facebookon.

Török Ádám 1948. január 12-én született Budapesten. 1965-ben – a gimnáziumi évei alatt – kezdett el zenélni, 1968-ban a Dogs együttes énekese volt, majd ugyanabban az évben megalapította a progresszív rockot, blues-rockot és jazz-rockot játszó Mini együttest, amely tizenöt év szünettel napjainkig létezett. A nyolcvanas években megalapította a Tátrai Török Tandemet, majd 1987-től szólóban is fellépett Amerikában, Svájcban, Olaszországban és Ausztriában. 1991-ben megalapította a R.A.B.B. (Rhythm and Blues Branch) zenekart Závodi Jánossal. A kilencvenes évek végén felélesztette régi zenekarát Török Ádám és a Mini néven.

A Mandiner az év elején készített nagyinterjút a zenésszel, ami itt olvasható:

Öntörvényű, lázadó hippik voltunk – ünnepi beszélgetés a 75 éves Török Ádámmal

„Én egy félnótás hippi voltam, át tudtam vitorlázni a nehézségeken. Engem kielégített, hogy volt egy jó kis bandám, ha volt melóm, jól éreztem magam, és ipari mennyiségben álltak sorba a leányzók. Nem voltam irigy soha senkire, pedig sokkal később kezdő zenészek is milliárdosok lettek hozzám képest. Amit letettem az asztalra, az szerintem nagyon jó. Persze mindig mondták nekem, mit kéne csinálni; Erdős is sokszor behívatott, de ahogy kifordultam az ajtón, tudtam, hogy nem csinálom úgy. Öntörvényű ember voltam, csak az érdekelt, és most is csak az érdekel, amit én szeretek, és amit meg tudok valósítani.”

 

 

(Mandi)

 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

Gyermekvédelem – Bayer Zsolt: oka-fogyottnak tűnik a hazánk ellen indított nemzetközi per

Az ex-RTL-es Bognár Zsolt a teljes ellenzéket becsicskította írásában: „A reaktivált Lipót mezei épületkomplexumban a kezeltek egy csoportja minden áldott nap „árnyékkormányosdit” mímelnek”