in ,

Na! Állítólag Feriné lesz a DK főpolgármesterjelöltje – Lesz bolgár főpolgármesterjelöltünk?

Dobrev–Karácsony-csörte várható a baloldalon

Amennyiben Gyurcsány Ferencék nemcsak zsarolni akarják Karácsony Gergelyt, hanem valóban saját főpolgármester-jelöltet állítanak, az kizárólag Dobrev Klára lehet – értesült a Magyar Nemzet a baloldal belső ügyeire rálátó forrásokból. Szerintük várhatóan Dobrev a DK, Karácsony pedig a Párbeszéd EP-listavezetői is lesznek egyúttal, utóbbinak csak így van egyáltalán elméleti esélye az ötszázalékos küszöb megugrásához. Az európaiság és Budapest összekapcsolása mindkettőjük kampányának fő üzenete lehet.

 

 

Dobrev Klára akár főpolgármester-jelölt is lehet – állították egybehangzóan lapunknak a baloldal belső ügyeire rálátó forrásai Gyurcsány Ferenc minapi sejtelmes kijelentésével kapcsolatban, miszerint „nem alapértelmezett”, hogy Karácsony Gergelyt támogatják a 2024-es önkormányzati választáson. Magyarázatuk szerint

bár Dobrev most árnyékkormányával került a figyelem középpontjába, a miniszterelnökség nem igazán, a főpolgármesteri szék viszont inkább reális célkitűzés a maga, nem utolsósorban pedig a DK számára.

Forrásaink hangoztatták: egyedül Dobrev Klára van azonos súlycsoportban Karácsony Gergellyel, a DK más politikusa, kerületi polgármestere nem veheti fel a versenyt a jelenlegi főpolgármesterrel. Egyes informátoraink szerint az is benne van a pakliban, hogy kijelentésével Gyurcsány Ferenc a tőle megszokott módon inkább „csak” zsarolni akarja Karácsonyt, hogy minél jobb pozíciókat érjen el pártja számára az önkormányzati választáson. Bár ezt a lehetséges forgatókönyvet senki sem vitatta, mások arra hívták fel a figyelmet: nem véletlen, hogy kiderült az is, Gyurcsány lett a DK budapesti elnöke.

 

 

A Magyar Nemzet baloldali forrásai reális forgatókönyvnek tartották azt is, hogy

Dobrev a DK, Karácsony pedig a Párbeszéd EP-listavezetői is lesznek egyúttal 2024-ben – ha pedig esetleg nyerne, Gyurcsány Ferenc felesége a főpolgármesterséget választaná az EP-képviselőség helyett.

– Ha a Párbeszéd valóban önállóan indul, ahogy azt bejelentették, még elvi szinten is csak úgy jöhet szóba, hogy megugorják az öt százalékot, ha Karácsony vezeti az EP-listájukat – fogalmazott egyik forrásunk. A baloldal belső ügyeire rálátó forrásaink végül kitértek arra is: az, hogy az önkormányzati és az EP-választás egy napon lesz, valójában Dobrevnek és Karácsonynak is kedvező, kampányuk fő üzenete pedig várhatóan Budapest és az európaiság, a főváros és az uniós ügyek összekapcsolása lesz.

 

(Bákonyi Ádám, magyarnemzet.hu)

  

 

 

 

Figyelem!

Veszélyben a munkánk, veszélyben a mindenszo.hu!

Mint arról már beszámoltunk, teljesen jogtalanul, és oktalanul a Facebook korlátozta a negyvenezres Facebook oldalunkat. Az elérésünk teljesen lecsökkent, szinte a nullára.

Alternatív módokon is próbálunk hozzátok eljutni, ezért arra kérünk téged is, segítsd a munkánkat, ha teheted, kövess minket a többi közösségi médiában is, mindegyiken szintén naprakész információkhoz, hírekhez juthatsz:

 

TELEGRAM csatornánk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Telegram – Alkalmazások a Google Playen

TWITTER oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Twitter Clearance, 54% OFF | www.ingeniovirtual.com

 

REDDIT oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
ArtStation - Reddit Logo Study

 

VK oldalunk, itt tudsz csatlakozni hozzá:
Fájl:VK.com-logo.svg – Wikipédia

 

Kövess minket az alternatív Facebook oldalunkon is, itt tudsz csatlakozni hozzá:

Download Facebook (FB) Logo in SVG Vector or PNG File Format - Logo.wine

 

 


LEGYÉL NAPRAKÉSZ!

 

 


 

 

Támogasd munkánkat egy lájkkal! Köszönjük!

 

Pilhál szerint Pulai nem közvéleménykutató, hanem humorista

Putyin aláírta: négy új régióval bővült Oroszország