in ,

MSZP-s börtönkoalíció – A szegedi fiatalok megelégelték, hogy elítéltek vezetik a várost

Szórólapkampányba kezd a szegedi Fidelitas, mert szerintük a szegedieknek joguk van tudni, hogy a városukat elítéltek vezetik

Október 2-án hűtlen kezelés miatt felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Botka László bizalmasait és közvetlen munkatársait (Solymos László alpolgármestert, Mózes Ervin jegyzőt és Kalmár Gábor kabinetfőnököt) a Gyulai Járásbíróság. Az ítélet indoklása szerint azért kaptak ilyen súlyos büntetést, mert „közgyűlési felhatalmazás vagy egyéb jogszabályi alapjuk nem volt” a parkolóbérletek osztogatásra és „olyanok is kaptak ingyenes bérletet, akik semmilyen kapcsolatban nem álltak az önkormányzattal.” A bíróság kimondta azt is, hogy a Szegedi Közlekedési Kft. ugyan a 186 ezer-246 ezer forintos parkolóbérletekről számlát állított ki az önkormányzatnak, ezeket azonban a város nem egyenlítette ki, és nem is állt szándékában. Így a város tulajdonában álló cégnek a vádlottak mintegy 41 millió forint vagyoni hátrányt okoztak.

A Fidesz az ítélethirdetést követően felszólította az elítélteket, hogy mondjanak le közhivatalukról, amit az érintettek nem tettek meg, és Botka László is megvédte az embereit. Hiába kezdeményezett a Fidesz szegedi szervezete rendkívüli közgyűlést is az ügyben, ott sem sikerült elérni a jegyző, az alpolgármester és a kabinetfőnök távozását.

Ezt most megelégelte a szegedi Fidelitas, ezért szórólapkampányba kezdtek, hogy tájékoztassák a szegedieket arról, hogy a törvényt nem tisztelő elítéltek vezetik a várost továbbra is.

Azzal, hogy Botka László nem mentette fel elítélt munkatársait, szembekerült a szegediek elsöprő többségével, akik szerint le kellene mondania az elítélt városvezetőknek”

– mondta Korponyai Ernő a szegedi Fidelitas elnöke, majd hozzátette: a szocialisták ma már nem Szegedért élnek, hanem jól láthatóan csak Szegedből élnek.

A Fidesz és a KDNP megrendelésére készült közvélemény-kutatásból kiderült, hogy a szegediek 83 százaléka szerint nem vezethetik olyanok Szegedet, akiket hivatali munkájukkal összefüggésben börtönbüntetésre ítélt a bíróság.

Solymos László, Mózes Ervin és Kalmár Gábor elítéltek ma is pozícióikban vannak, és szégyenszemre ők jelenítik meg a várost az ország előtt. Három elítélt. Mindezek miatt a Fidelitas tájékoztató kampányba kezd, amelyben egy kérdést intézünk a szegediekhez: Ön szerint meddig vezethetik elítéltek Szegedet?

(Echo; SzegedMA)

(Horváth József György, 888.hu)

Az alkeszt becsicskították – Nem teszi zsebre Juncker, amit a kommentelőktől kapott

Hülyébbnél hülyébb ellenzéki jelöltek – Horváth „ingyen-BKV” Csabát indíthatják a szocialisták Budapesten