in ,

Most tudtuk meg: Magyarországra látogat Ferenc pápa

A katolikus egyházfő a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus zárónapjára, szeptember 20-ra érkezhet Magyarországra.

Az értesülést hivatalosan még nem erősítette meg a Vatikán, de az M1 más forrásból is úgy értesült, hogy ősszel várható a pápa magyarországi útja – tették hozzá a  szombat déli Híradóban.

Áder János államfő február 14-én a Vatikánban a közmédiának nyilatkozva számolt be arról, hogymagyarországi látogatásra hívta Ferenc pápáta Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus alkalmából. A köztársasági elnök elmondta: azzal a szándékkal érkezett a Vatikánba, hogy meghívja és meggyőzze a Szentatyát, jöjjön el és vegyen részt a szeptember 13. és 20. között megrendezendő eucharisztikus világkongresszuson.

 

Az államfő érvei között szerepelt, hogy 100 éve vette fel Magyarország a diplomáciai kapcsolatot a Vatikánnal, és 30 esztendővel ezelőtt újították azt meg. Kitért arra is, hogy 25 éve nem járt katolikus egyházfő Magyarországon, utoljára Szent II. János Pál pápa látogatta meg hazánkat 1996-ban.

Áder János kiemelte a találkozón, hogy Ferenc pápa tavalyi csíksomlyói látogatása rendkívül sikeres volt a hívek körében, és biztos, hogy hasonló szeretettel fogadnák a magyarországi hívek is.

(origo.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Zajlik az integrálódás – “Tüntetők” borítottak lángba egy párizsi pályaudvart – Az agysebészek megtámadták a tűzoltókat is – Videó

Agyhalál – Demszky Gábor bejelentette: minden lehetséges módon segítené a migránsokat