in , ,

Zajlik az integrálódás – „Tüntetők” borítottak lángba egy párizsi pályaudvart – Az agysebészek megtámadták a tűzoltókat is – Videó

Tűz ütött ki Párizs belvárosában pénteken a Paris Gare de Lyon pályaudvar közelében

Tűz ütött ki Párizs belvárosában pénteken a Paris Gare de Lyon pályaudvar közelében – írja a The Independent. Ez Párizs egyik legjelentősebb pályaudvara, innen indulnak a TGV vonatok is.

 

A francia rendőrség azt írta a Twitteren, hogyaz állomást evakulták,további részleteket nem közöltek.

Egy neve elhallgatását kérő rendőrségi forrás azonban a lapnak azt mondta, hogy a tűz úgy kezdődött, hogy valaki felgyújtott egy robogót egy a pályudvar közelébben tartott, be nem jelentett koncert közben. A tűz gyorsan átterjedt az ott parkoló többi járműre is.

A tűz előzménye, hogy egy kongói énekes,Fally Ipupa hirdetett koncertet a környéken. Ipupa Joseph Kabila korábbi kongói diktátor híve, ezért most a jelenlegi elnök támogatói tüntetni kezdtek ellene. Ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy kukákat és robogókat gyújtottak fel. Ráadásul a csőcselék megtámadta a tűzoltókat is, a V4NA nemzetközi hírügynökség információi szerint a környéken lévő migránsnegyedben a rendőröket és a tűzoltókat is „elnyomóknak” nevezik és rendszeresen megtámadják őket.

 

 

https://twitter.com/i/status/1233444512539779073

 

 

 

 

 

(origo.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

Ne pánikolj, magyar!

Most tudtuk meg: Magyarországra látogat Ferenc pápa