in ,

Most nincs Zorbánozás? Csökken a benzin jövedéki adója

Miért nem Orbánozik most senki?

Először is nézzük a hírt:

 

A benzin esetében 10, míg a gázolajnál 5 forinttal csökkenti a kormány az üzemanyagok jövedéki adóját április elsejétől. Mindez kedvező lépés, de vajon a benzinkutakon is ugyanezt az áresést tapasztaljuk majd?

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium helyettes államtitkára beszélt a Magyar Távirati Irodának a várható adócsökkentésről. „A kormány a családok, a háztartások és a vállalkozások érdekét szem előtt tartva, az európai jövedékiadó-emelési trendet egyedi módon alkalmazza” – idézte a hírügynökség az államtitkárt, aki elmondta: az uniós tekintetben is egyedülálló hazai megoldás lényege, hogy a jövedéki adó mértéke csak akkor emelkedik, ha a kőolaj világpiaci ára éppen alacsony.

Az államtitkár szerint ez az adómeghatározási rendszer kifejezetten védi a fogyasztókat a drasztikus áremelkedésektől, mivel a magasabb adómérték csak akkor érvényes, ha a világpiaci árak amúgy alacsonyabbak, és fordítva: ha nő az olajár, csökken az adómérték. – írj a blikk.hu.

 


 

Eddig a hír. Mint tudjuk proliéknál az a divat a Facebookon, hogy ha elmelkedik a tojás ára, akkor “A Zorbán megemelte a tojás árát, éhenhal az ország…”. Természetesen amikor a tojás áfája 5%-ra lement, akkor kuss volt.

Mint tudjuk, proliéknál az is divat, hogy szerintük az eNmberek nem tudnak Magyarországon egészségesen élni, mert nincs pénzük pl. halra. Aztán a hal áfája is lecsökken 5%-ra, és onnantól proliék megint kussolnak.

Majd jönnek újra proliék, és mint tudjuk, ilyenkor nem fontos a piacgazdaság és a szabadárazás, jön a Zorbánozás, ha durván emelkednek a benzinárak. Zorbán megemelte a benzin árát, miközben 8 millió gyerek éhezik Magyarországon. Aztán 2020-ban a Covid járvány kitörése után 240 forint volt egy liter benzin, utána proliék megint bekussoltak, arról persze nem a Zorbán tehet, csak ha emelkednek az árak.

Most pedig a kormány döntést hozott, hogy ne emelkedjenek meg annyira a benzinárak, ezért csökkentik a benzin jövedéki adóját. Ilyenkor persze proliék megint kussolnak.

Pedig elég lenne elmormolni magunkban egy halk “köszönöm”-öt.

 

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Ez eddig a legjobb mém Biden “lépcsőzéséről” – Ezen röhög már mindenki – Videó

Hoppá! Elmarasztalta a Kúria a magyargyűlölő, sátánista Tóta W. Árpádot