in ,

Hoppá! Elmarasztalta a Kúria a magyargyűlölő, sátánista Tóta W. Árpádot

Gyurcsány Ferenc kedvenc házi publicistáját, Tóta W. Árpádot elmarasztalta a Kúria, amiért gyalázkodó stílusban írt a magyarokról.

Gyurcsány Ferenc kedvenc házi publicistáját, Tóta W. Árpádot elmarasztalta a Kúria, amiért gyalázkodó stílusban írt a magyarokról. Tóta W. négyszázezer forintos sérelemdíjjal és bocsánatkéréssel tartozik, ráadásul el kell távolítania a Hvg.hu-n megjelent fröcsögéséből a magyarságot becsmérlő kifejezéseket – olvasható a PestiSrácok.hu-n.

A történet előzménye, hogy Tóta W. Árpád 2018. november 7-én a Hvg.hu-n Magyar ember nem lop, csak kalandozik címmel gyűlöletáriát jelentetett meg, amelyben „büdös magyar migránsokat” és „magyar banditákat” emlegetett. Íme, cikkének legelvadultabb része:
„Árpád fejedelem sem állította hadbíróság elé az Európát végigfosztogató vitézeit, hanem kitüntette őket. A rablást, gyújtogatást és erőszakot – »kalandozást« – pedig nem jogi határozatok állították le, hanem az augsburgi csata. Ott az történt, hogy a büdös magyar migránsok ugyan váltig állították, hogy ők bűncselekmény hiányában, sőt mellőzésével dúlják éppen a falvakat és kolostorokat. Ám az európai lovagok telibe szarták az ő játékszabályaikat és illiberális világképüket, és seggtől szájig beléjük állították a pallost. Ezután a magyar banditák bátran hazaszaladtak, és elújságolták, hogy kurva nagy verés jár most már a kalandozásért.”

A magyar nemzet méltóságát sértő cikk miatt két magánszemély nyújtott be keresetet az úgynevezett kollektív személyiségi perlés intézményével élve. A felpereseket a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, Gaudi-Nagy Tamás képviselte. 2019 májusában első fokon a Fővárosi Törvényszék arra jutott: a Hvg.hu megsértette a felperesek emberi méltóságát, mert kifejezései egy egész népre, egy egész közösségre vonatkoznak sértő, megbélyegző értelemben. Emiatt aztán négyszázezer forint sérelemdíj, valamint 176 400 forint perköltség megfizetésére kötelezte a Gyurcsány Ferencet rajongásig szerető újságíró kenyéradóját.

Másodfokon azonban a Fővárosi Ítélőtábla Kisbán Tamás vezette tanácsa 2019 októberében úgy döntött: mégsem követett el jogsértést Tóta W. Ráadásul az ítélőtábla csaknem kétszázezer forintos perköltség megfizetésére kötelezte a felpereseket. Kisbán Tamás tanácsa szerint a „büdös magyar migráns” és a „magyar bandita” kifejezések nem sugároznak át a közösségre, nem az egész közösség ellen irányulnak, csupán a publicisztika eszközeivel támasztják alá a mondanivalót”.

Gaudiék felülvizsgálati kérelmet terjesztettek a Kúria elé, amely a honlapján ma közzétett tájékoztatás szerint a jogerős ítéletet hatályon kívül helyezte, és az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta.

A rövid közlemény rámutatott: a Kúria az elsőfokú bíróság megállapításával értett egyet, amely szerint a „büdös” és a mai közbeszédben pejoratív tartalmú „migráns” jelzők, illetve a „magyar banditák” kifejezés használata a magyar nemzet közösségének a méltóságát sérti. Megállapította, hogy a közéleti vitában az elmarasztaló vélemény kifejezése a véleménynyilvánítás szabadsága által védett érték, az ennek kifejezéséhez használt írói eszköz és az irónia műfaji sajátossága azonban nem adhat korlátlan felmentést mások emberi méltósága vagy a közösségek méltósága megsértésének felelőssége alól.

(magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Most nincs Zorbánozás? Csökken a benzin jövedéki adója

A sátánista Tóta W. többet nem büdösmagyarozhat!