in

Most mondjuk, hogy ez se stadion? :p – Tízmilliárdos támogatást kaptak a nagyvállalatok

Jelentős támogatások

A tavalyelőtt még hárommilliárd forint kerettel induló nagyvállalati beruházási programban tavaly már 35 társaság 24,3 milliárd forint támogatást kapott, amellyel 61,5 milliárd forint értékű beruházás valósult meg – közölte a Nemzetgazdasági Minisztérium kiemelt vállalati kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára pénteken Tégláson, a Hajdu-cégcsoport rendezvényén.

 

Az MTI helyszíni tudósítása szerint Marczinkó Zoltán sikeresnek nevezte a programot, amely az indulása óta 70 milliárd forint kapacitásbővítéshez és 1650 új munkahely létesítéséhez járult hozzá. Hozzátette: a Hajdu Autotechnika Ipari Zrt. mintegy kétmilliárd forint kapacitásbővítő és technológiafejlesztő beruházást valósított meg, amelyhez több mint 480 millió forint állami támogatást kapott a nagyvállalati beruházási támogatás keretében. – A kormány számára kiemelt feladat, hogy segítse a hazai vállalkozásokat a versenyképességük megtartásában, növelésében – hangsúlyozta a helyettes államtitkár.

Téglás legnagyobb ipari foglalkoztatója a Ferrari és Mercedes-Benz beszállítójaként is működő Hajdu Autotechnika Ipari Zrt., amelynek az éves árbevétele meghaladja a hatmilliárd forintot. A már most is 200 fős alkalmazottnak munkát adó cég ezzel a beruházással további, több mint negyven új munkahelyet teremt.

Fotó: mti

Marczinkó kifejtette: a vállalatcsoport ezzel a beruházással tovább bővíti préskapacitását, elősegíti a technológiai fejlődését, valamint fejleszti szerszámtervezői és -gyártói képességét. Mindezt pedig úgy teszi, hogy folyamatosan korszerűsíti a termelést, megfelelő piaca van, illetve együttműködik a szakiskolákkal és egyetemekkel a szakember-utánpótlás érdekében.

Novotni Lajos, a 65 éves Hajdu-cégcsoport igazgatósági elnöke elmondta: 2015 és 2017 között 5,4 milliárd forint összértékű beruházást hajtottak végre, amihez összesen 680 millió forint támogatást kaptak a nagyvállalati beruházási programból. A fejlesztéseknek köszönhetően jelentősen megnőtt a versenyképesség, a cégcsoport jelenleg 13,5 milliárd forint éves árbevétellel működik.

 

(magyaridok.hu)

Úgy tűnik szétesik az MSZP-s kupleráj – Fricz Tamás – Botka László bukása pontokban

Jó lenne, ha nem mi lennénk Európa szemétlerakója – Kettős élelmiszer-minőség: mindenki Brüsszelre vár