in ,

Most már aztán elég legyen! Stefka István perel

Minden szükséges jogi lépést megtesz Stefka István

 

Minden szükséges jogi lépést megtesz Stefka István és a PestiSrácok.hu annak érdekében, hogy véget vessen annak a gyakorlatnak, amely  ezerszer cáfolt rágalmakkal igyekszik újra és újra lejáratni a PestiSrácok.hu lapigazgatóját.

Rohadt náci! címmel jelent meg Stefka István, “Az Öreg” publicisztikája április 16-án a PestiSrácok.hu-n. Bencze László az Eötvös Loránd Tudományegyetem Egyetem oktatója valamiért szükségét érezte, hogy hazug, rágalmazó  kommentet írjon hozzá, amelyben Stefka Istvánt munkásőrnek nevezi. Az ELTE docense a következőt találta írni:

Az egészben az a különös, hogy Stefka is elvtárs volt, úgyhogy “bagoly mondja verébnek”. Sőt, nemcsak elvtárs volt, hanem munkásőr is! Csakhogy időben átvedlett. A személyisége hasonló Schmitt Páléhoz!

A PestiSrácok.hu lapigazgatóját többször érte már ehhez hasonló vád, de ez volt az utolsó csepp abban a bizonyos pohárban. Az ismert, prominens jobboldali újságíró lejáratásában annak idején egészen elképesztő módon még az a Lakatos András is részt akart vállalni, aki annak a Lakatos Ernőnek fia, aki Kádár közvetlen munkatársa és az MSZMP KB Agitációs és Propaganda Osztály egyik utolsó vezetője volt.  Az exbelügyes “kis Lakatos” célja nyilvánvalóan az a zavarkeltés és lejáratás, ami  1989 előtt és úgy tűnik azóta is, minden jobboldali újságírónak kijár. Elég csak visszamennünk a Bayer Zsolt állami kitüntetését követő “lovagkereszt visszaadási hullámhoz”. Stefka István értelemszerűen kiállt Bayer mellett és ez pont elég volt ahhoz, hogy  akkor is azonnal célkeresztbe kerüljön. Akkor Lakatos András ezt írta a Facebookon:

Nos, kedves Pistám, te nem csak ezeket a kitüntetéseid nem adod vissza, hanem azokat sem, amiket még annak idején, jóval a rendszerváltás előtt kaptál sok éven keresztül, a Belügyminisztérium céljait szolgáló riportjaidért, tudósításaidért. Ugyan olyan alázattal vetted át a kitüntetéseket és a pénzjutalmakat annak idején Horváth István belügyminisztertől, Lakatos Ernő, (APO) jelenlétében, mint ma, az új uraidtól.

Megkérdeztük Stefka Istvánt, hogy miként éli meg az ismétlődő méltatlan támadásokat. Stefka István elmondta, mélységesen sérti a munkásőr jelző, ugyanis évekig el kellett viselnie a reakciósság bélyegét, családja osztályidegen és üldözött volt annak idején, ingatlan vagyonukat és édesapja gyárát is államosították.

A 2000-es évek elején átesett a C típusú átvilágításon, ahol bizonyítottan nem hozták összefüggésbe az MSZMP-vel és a belügyminisztériummal. Hangsúlyozta, nem engedi, hogy mindezek ellenére megbélyegezzék. A kommunizmus idején, családi háttere miatt nem készíthetett jelentős politikusokkal interjút. Országjáró riporter volt, tényfeltáró dokumentum műsorokat készített, amelyek közkedveltségük okán könyv formájában is megjelentek.

A Hol a haza? című könyvében az eredetileg rádiós riportok a magyarországi nemzetiségek életéről szóltak, de foglalkozott alkoholistákkal (Mámor) az út szélére vetett emberekkel (Az élet alulról), de készített interjúkat bűnözőkkel, maffiózókkal, prostituáltakkal is. Az egyéni sorsok megértése volt az, ami értelmet adott ennek a tevékenységnek.  Nagy vétke most az a liberálisaink szemében, hogy díjat kapott “Horváth István belügyminiszter elvtárstól” ezekért a munkáiért. Hiszen ki is feltételezhetne olyat, hogy a három évtizedes sikeres politikai újságírói tevékenysége miatt haragszanak rá.

Bencze László egyetemi docens; Fotó: Facebook.com

A PestiSrácok.hu jogi képviselője, ifj. Balsai István elmondta, hogy a Facebook nyilvánossága előtt tett valótlan és sértő tényállítás miatt egyfelől személyiségi jogi pert indítanak az egyetemi docens ellen, kérve a bíróságtól a jogsértés megállapítását, a nyilvános elégtételadást és milliós nagyságrendű sérelemdíjat. Ezen felül pedig Stefka István nagy nyilvánosság előtt elkövetett rágalmazásért feljelentést is tesz. Stefka István még annyit tett hozzá, azt üzeni  Bencze Lászlónak: “Nem voltam MSZMP tag, beszervezett, sem munkásőr. Nevezett erőltessen magára némi önuralmat, nagy nyilvánosság előtt ne rágalmazzon”. A PestiSrácok.hu lapigazgatója, a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen jogi karának címzetes docense azt végképp nem tartja helyesnek, hogy a jövő értelmiségét oktató személy ilyen stílusban nyilatkozzék meg bármilyen nyilvános platformon. A jogi lépéseknek az a célja, hogy végre következménye legyen a valótlan állítások terjesztésének, ugyanis ettől az esettől kezdve minden ilyesfajta rágalmazás elkövetőjének lesz dolga a bíróságon is.

SZABÓ ZSÓFI – PestiSrácok.hu

(forrás:pestisracok.hu)

A libsik szerint „nem létező migrációs válság” – Autós üldözés után migránsokat fogtak Csíkszeredán

A Jobbik bezárja a csicska közvéleménykutató intézetét – Az Iránytű bezárja kapuit