in ,

A Jobbik bezárja a csicska közvéleménykutató intézetét – Az Iránytű bezárja kapuit

A Jobbik bezárja a párt elemzőközpontjaként működő Iránytű Intézetet.

Figyelő főmunkatársa úgy tudja, hogy a Jobbik a választást követően az út szélén hagyja azokat, akik éveken keresztül teljes mellbedobással szolgálták ki a pártot. Az egyik áldozat az Iránytű Intézet, aminek a megszűnése miatt több ott dolgozó is kilátástalannak látja a helyzetét. A létbizonytalanságba taszított munkatársak egyik napról a másikra állás nélkül maradtak.

Úgy tudni, hogy a Jobbikon belül a választási kudarcért főként Vona Gábor elnököt és Szabó Gábor pártigazgatót, az Országos Választmány elnökét tették felelőssé, ami mára odáig fajult, hogy többen szankciókkal lépnének fel Szabóval szemben. A Jobbik csődközeli helyzetben van, a spórolást pedig annak az Iránytű Intézetnek a megszüntetésével kezdik, amelybe a frakció az elmúlt években rendszeresen több tízmillió forintot pumpált különböző jogcímen.

Az Iránytű Intézet tulajdonos-ügyvezetője Forrai Richárd, aki korábban a Jobbik frakcióigazgatója, nem sokkal ezelőttig pedig Vona Gábor személyes tanácsadója volt.

Az Iránytű Intézetnek Forrai Richárd mellett négy állandó munkatársa volt. Az egyikük Kálló-Sikos Ágnes, akinek a férje a Jobbik egyik középvezetője, valamint a Jobbik IT alelnöke, Kálló Gergely. Kálló jó kapcsolatot ápol a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalommal, a fociultrák körében is ismert figurának számít, de nem áll tőle távol a szkinhed szubkultúra sem. Az elemzőcég legtöbbet szereplő arca Ember Zoltán Levente, aki terület- és településfejlesztő geográfusként végzett az ELTE-n. Ő volt az, aki az Iránytű részéről részt vett  Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi kampányában.

(forrás: Oláh Gellért, 888.hu)

Most már aztán elég legyen! Stefka István perel

Az ellenzéki pártok még mindig április 8-a hatása alatt állnak