in ,

Most kaptuk – Újabb elemzés – Századvég: hiába az ellenzéki hőbörgés és tüntikézés, az erőviszonyok változatlanok

A Fidesz-KDNP előnye továbbra is stabil az ellenzéki pártok előtt

A Fidesz-KDNP előnye továbbra is stabil az ellenzéki pártok előtt, az elmúlt időszak tüntetései nem eredményeztek lényegi átrendeződést az erőviszonyokban – derül ki a Századvég friss pártpreferencia-vizsgálatából.

 

A kormánypártokra jelenleg a teljes választókorú népesség 35 százaléka voksolna, azaz előnyük stabil a többi párttal szemben. A második legtámogatottabb párt továbbra is a Jobbik, 8 százalékkal. Az MSZP-Párbeszéd támogatottsága 6 százalékra csökkent, a DK-ra a teljes népesség 4 százaléka, az LMP-re 3 százaléka szavazna. Más pártokat 7 százalék választana, a bizonytalanok aránya pedig 37 százalékra nőtt 2019. januárra.

Forrás: Századvég

Hasonló képet mutat a biztos szavazó pártválasztók tábora. A Fidesz-KDNP 53 százalékos támogatottsága ezen a bázison kimagasló. A Jobbikot a biztos szavazó pártválasztók 13, az MSZP-Párbeszédet 12 százaléka választaná. Ebben a közegben a DK támogatottsága 8, az LMP pedig 9 százalékon áll. Más pártokra a biztos szavazó pártválasztók 9 százaléka szavazna.

Forrás: Századvég

Módszertan: a Századvég telefonos kérdőíves közvélemény-kutatást végzett 2019. január 7. és 13. között, amelynek során 1000 véletlenszerűen kiválasztott felnőtt korú személyt kérdezett meg CATI-módszerrel. Az elemzésben közölt adatok legfeljebb plusz-mínusz 3,1 százalékponttal térhetnek el a mintavételből fakadóan attól az eredménytől, amit az ország összes felnőtt lakosának megkérdezése eredményezett volna.
(Sümeghi Lóránt, 888.hu)

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Semmi hatása a tüntetéseknek – 50% felett a Fidesz!

Ötforintosok gyűjtésébe kezd Bayer Zsolt a lyukas zoknis Hadházy számára – A mindenszo.hu ezennel csatlakozik