in ,

Most kaptuk – Kész, vége: elbukta az ellenzék a tüntetéseket – Decemberben meg sem rezzent a Fidesz támogatottsága

Az IDEA nem éppen kormánybarát közvéleménykutató

A nem éppen kormánybarát IDE közvéleménykutató is azt mutatta, hogy a tüntetések hatására a Fidesz meg sem rezzent! Ergo az összellenzék elbukta az egész tüncikézést!
Sőt, a Fidesz még 1%-al növelte is az előnyét a teljes felnőtt népesség körében!!

 

IDEA: Nem nőtt az ellenzék támogatottsága decemberben

 

Az IDEA Intézet felmérése szerint nem változtatott érdemben a pártok támogatottságán a decemberi ellenzéki tüntetéssorozat.

 

 

Felmérést készített az IDEA Intézet 2018. december 17-20. között, a túlóra újraszabályozása nyomán zajló ellenzéki tüntetéssorozat napjaiban a pártok támogatottságáról. Az intézet hvg.hu által közölt felmérése szerint nem változtak érdemben a népszerűségi adatok.

A november végi 34 százalékhoz képest decemberben a Fidesz–KDNP-vel a teljes felnőtt népesség 35 százaléka szimpatizált, ez az arány a Jobbik esetében december közepén 7 százalék. Az MSZP-t, a DK-t és a Momentumot egyaránt ugyanannyian támogatták, mint az előző hónapban: a szocialisták 7 százalékos, a Demokratikus Koalíció 6 százalékos, míg a Momentum 3 százalékos támogatottsággal rendelkezik a teljes népesség körében.

Decemberre az LMP 2 százalékról 3 százalékra növelte a támogatottságát, míg a Párbeszéd a korábbi 1 százalékos támogatottságán javított valamelyest, és jelenleg a teljes népesség 2 százalékának támogatását tudja magáénak. A Magyar Kétfarkú Kutyapárt szintén változatlan (3 százalék) támogatottsággal rendelkezik a teljes népesség körében.

A Fidesz–KDNP-re a novemberi biztos szavazó pártválasztók 51 százaléka után december elején 50 százaléka, míg a Jobbikra az előző hónapi kutatás 12 százaléka után december elején 11 százalék szavazna. A biztos szavazó pártválasztók 10 százaléka az MSZP-t, 9 százaléka a DK-t, 4 százaléka az LMP-t támogatná. A Párbeszéd listájára a biztos szavazó pártválasztók 3 százaléka, a Momentuméra 5, a Magyar Kétfarkú Kutyapárt listájára pedig a biztos szavazó pártválasztóknak 4 százaléka szavazna.

(mandiner.hu)

Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

      Fankadeli megmondja mi a “tipikusan magyar” – Már rengetegen látták – Sargentini is felbukkan! (videó)

      Megértő türelemmel kell az ellenzék felé fordulni – Betegek. De hamarosan érkezik a gyógyszer