in ,

Most kaptuk a hírt: újabb biciklisávok lesznek a fővárosban! Padlóra küldik a közlekedést!

Újabb busz- és biciklisávokat létesít a főváros.

Újabb busz- és biciklisávokat létesít a főváros. A Baross utcában például mindkettő lesz – írja az atv.hu. A portálnak a főpolgármester kabinetfőnöke azt mondta, hogy az újabb változásokra éppen azért van szükség, hogy a város érdemi alternatívát tudjon mutatni az autózás helyett.

Mint ismeretes, egyre több kritika éri az újonnan létesített biciklisávokat, hiszen sok esetben csak lépésben tudnak haladó az autók és üres a biciklisáv a körúton. Az ATV összeállítása szerint egy másik napon viszont éppen fordított az arány. Az ideiglenes biciklisávokat hamarosan egy sor másik közlekedési változás követi. Új buszsávokat létesítenek például a Hegyalja úton és a Baross utcában. A Bartók Béla úton pedig a villamossínre terelik majd a buszokat. A Baross utcában az Orczy térig lehet majd felfestett sávon biciklizni és a nagykörút még hiányzó részein is lesz kerékpársáv, csak ott nem a külső sávot, hanem a jelenlegi parkolóhelyeket szabadítják fel a kerékpáros közlekedés számára.

 

“A kerékpársávokat mondjuk azokért is csináljuk, akik a belvárosban laknak és mondjuk évente nagyon sokan, Budapesten több ezer ember hal meg a levegőminőség problémái miatt, amely nyilván a nagy gépjárműforgalommal is összefügg.”

– jelentette be korábban Karácsony Gergely. A Kerékpárosklub szerint az utóbbi hetek forgalomszámlálása azt igazolja, hogy van igény a változtatásokra.

“A budapesti felnőttek 67%-a számára elérhető opció az, hogy bringával közlekedjen, mert vagy van sajátja, vagy közbringa közelben laki, esetleg fel tud hozni egyet a telekről csak eddig nem mertek elindulni, mert nem voltak kerékpársávok.”

– nyilatkozta Halász Áron, a Magyar Kerékpárosklub szóvivője. A Budapesti Autósok közössége viszont bizalmatlan a reformokkal szemben. Csősz Krisztián azt nyilatkozta az ATV híradójának, hogy

“Igazság szerint a legnagyobb félelmünk az, hogy ezek az ideiglenes biciklisávok valóban azok lesznek-e, mert ha nem és az élet itt elindul szeptembertől az iskolák által, akkor itt hatalmas, tragikus dugókra lehet számítani.”

A főpolgármester kabinetfőnöke szerint szembe kell nézni a ténnyel, hogy a város nem bír el a mostani autóforgalommal.

“Hát nézze, ha a főváros nem tenne semmit és minden felületet az autók uralnának el, akkor egészen biztosan nagy dugók lesznek, hiszen egyszerűen a város nem bír el annyi autót amennyi benne van, illetve amennyi az agglomerációból ide tart. Mi azt tudjuk ígérni, hogy mindenkinek, aki hajlandó nem autóval közlekedni, annak legyen erre lehetősége.”

– fejtette ki Balogh Samu kabinetfőnök. Mint írják, az ideiglenes biciklisávokat egyébként naponta 3000 ember használja a körúton.

(pestisracok.hu)

 

Oszd meg másokkal is!

“Én megrögzött Fideszes vagyok”

Agyhalál – Totális csőd Karácsonyék biciklisávja: szinte senki nem használja, az autósok dühöngenek – Videó