in ,

„Én megrögzött Fideszes vagyok”

Tegnap meglátogatott a szomszédom.

Tegnap meglátogatott a szomszédom. Ahogy leültünk az asztalhoz rögtön nekem szegezte a kérdést, hogy engem nem zavar-e, hogy többen megutáltak azért, mert fideszes vagyok. Erre azt válaszoltam neki, hogy nagyon téved, mert én nem vagyok Fideszes, én csak nagyrészt úgy gondolkodom, és úgy látom a világot, ahogyan pont a Fidesz is. Erre azt mondja, hogy én megrögzött Fideszes vagyok, és ezért nem látom máshogy a dolgokat, csak az egyik oldalát, és nem fogadom el, hogy többfajta igazság is létezik. Például, hogy családok ezreit lakoltatja ki a kormány, mert felvetette a deviza hiteleket az emberekkel, és jaj szegény Bíró Ica, és én milyen vagyok, hogy ilyen kormányra szavazok, és csak darálta, amivel az RTL meg a fészbúk mossa az agyát. Hogy a kormány miért nem ad nekik pénzt, miért nem ad a szegényeknek, és hogy ő csak azért gondolja így, mert jószívű, én viszont egy bunkó Fideszes vagyok. Nem tudtam eldönteni, hogy körberöhögjem, vagy belefojtsam a kis kerti tóba, hogy ne szenvedjen tovább azzal az egyetlen agytekervényével.

Elkezdtem volna elmagyarázni, hogy a devizahiteleknek mi a valódi története, de teljesen hiábavalónak láttam, ezért csak annyit mondtam neki, hogy mostantól fogva ő fogja fizetni a rezsimet. Sőt, veszek fel hitelt, és azt is ő fogja visszafizetni, mert ő olyan jószívű, úgyhogy fizetheti a szomszédét is. Nézett rám borjú szemekkel, majd hozzátettem, hogy a „fizesse ki a kormány a hiteleket”, meg „adjon pénzt a szegényeknek”, azt tulajdonképpen mi fizetnénk, hiszen a kormány a mi adónkból gazdálkodik. Erre megint nekem szegezte, hogy én csak darálom a Fideszes propagandát és nem hallgatok meg más véleményt, de hát ő nem ért a politikához, meg nem is érdekli. Közel álltam ahhoz, hogy ujjaimat ráfűzzem a nyakára, de ahogy néztem az arcát, és láttam rajta a világ fájdalmát, „mert ő jó ember, és mindenki terhét cipeli az olyan bunkók miatt mint én”, megsajnáltam. Szegénykém egyébként sem egy észlény, hát még egy olyan témában, ami őt nem érdekli, és nem is ért hozzá. Ráhagytam. Erre benyögi, hogy „az öreglány, az milyen jó fej; az a rövidhajú öreglány, aki a béruniót, meg az uniós nyugdíjat ígérte” (Apró Feriné). Megremegett a kezem, éreztem, hogy belülről ordít a fájdalom az emberi ostobaság láttán, ezért gyorsan rágyújtottam egyszerre hat szál cigire, hogy lecsillapítsam tomboló lelkemet, és megkérdeztem, hogy neki miért jó a bérunió, és tudja-e egyáltalán, hogy az mit jelent. A válasz az volt, hogy nem tudja, de az biztosan jó. Gondoltam, nem aprózom el, levágom a cigisdoboz alját, és az összes cigire rágyújtok egyszerre, és két slukkra elszívom, mert ez a butaság már fájt.

Közöltem vele higgadtan, hogy olyan, hogy bérunió, meg uniós nyugdíj nem létezik, egyszerűen nincs! Persze megint megkaptam, hogy mert Fideszes vagyok, nem hallgatok meg más véleményt, és megrögzötten kötöm magam a Fidesz igazságához. Hangos röhögés tört elő belőlem, még talán röfögtem is közben, aztán megkértem, hogy ejtsük a témát. Mire elégedetten azt válaszolta, hogy erre én már nem tudok mit mondani, azért nem akarom folytatni ezt a „magasröptű vitát”. Ráhagytam, de megkértem szépen, hogy távozzon, mert bunkó vagyok, és nem törődök az emberekkel, csak magammal, egyedül akarok lenni, mert velem legalább egyet értek. Erre elkezdett nyugtatgatni, hogy ne kapjam már fel a vizet, mert ő nem ért a politikához, ő csak reálisan lát…

Az esetet azért írtam le, hogy lássátok, ez az egyik legveszélyesebb fajta, a fidesz-fóbiás, egyagysejtű szavazó. Ismertetőjelük: „Nem értek a politikához, nem is érdekel a politika de…” Na ezek a Piri szavazói. A Momentum szavazói pedig azon egyetemisták és gimisek gyülekezete, akik tanulási nehézséggel küzdenek. Ők azok, akik mindenképpen és sürgősen Európában akarnak élni. Ők nem tanultak földrajzot, így nem tudják, hogy nem is élhetünk máshol, hiszen Magyarország Európában van. Nem tanultak történelmet, mondván, hogy halott emberek nem érdeklik őket. A legrosszabb, hogy elsődlegesen a fészbúkról tájékozódnak, tehát nemcsak politikailag, hanem szinte minden téren agynémák. A Fidesznek három milliós stabil szavazó bázisa van. A többi hat millió közül kétmillió gyerek, kétmillió közönyös, tojik mindenre, a maradék kétmillió pedig eloszlik a többi nyolc párt között. Szóval, akkor most ki is a hülye?! Nem, nem a három millió, hanem az a kettő, aki az ellenzékre szavaz, mert azt sem tudja, melyik bolygón él, és fingja sincs a politikáról, vagy egyszerűen más a meggyőződése. És én még most sem vagyok Fideszes, csak egy Fidesz szavazó magyar ember, aki nagyrészt úgy gondolkodik, mint a Fidesz. Kire kellene akkor szavaznom?! Ahogy pörgetem a fészbúk hírfalát minduntalan bebizonyosodik, hogy Magyarországon él a legtöbb amatőr, önjelölt közgazdász, politológus, könyvelő, jogász, és nem utolsó sorban miniszterelnök. Ők folyton azt próbálják bebizonyítani, hogy „kegyetlen az élet Fideszországban”.

 

Kovács Linda

 

 

mindenszo.hu

 

Oszd meg másokkal is!

George Clooney álma megvalósult Seattle-ben! Akkor költözz oda!

Most kaptuk a hírt: újabb biciklisávok lesznek a fővárosban! Padlóra küldik a közlekedést!