in ,

Most fáj, de büszkék lehetünk: sokáig remekül játszott a magyar válogatott, de a hajrában Portugália megnyerte a meccset

Telt ház, pirosba öltözött Puskás Aréna és egy remekül játszó magyar válogatott.

Telt ház, pirosba öltözött Puskás Aréna és egy remekül játszó magyar válogatott. Sajnos ez sem volt elég, bár közel volt a bravúrhoz a nemzeti csapat, Portugália a végén megnyerte a meccset. Nem érdemtelenül, de tény, hogy a mieink rászolgáltak volna a döntetlenre.

Vártuk, de mennyire. Nem is kellett csalódnunk. Egészen elképesztő hangulat fogadta a két csapatot Budapesten, a Puskás Arénában, amely erre a délutánra és estére – is – pirosba öltözött. Az esélyeket mindenki ismerte: az Európa-bajnokság címvédője ellen nyilván nem mi voltunk a favoritok. Ez meg is látszott: a portugálok már az 5. percben helyzetbe kerültek, de Gulácsi magabiztosan védett. Aztán a 18. percben megint: C. Ronaldo kapott hatalmas labdát (lesen), de a magyar kapus bravúrral hárított.

 

Összességében viszont nagyon is elégedettek lehettünk, a magyar válogatott koncentráltan, taktikusan futballozott – ahogyan azt Marco Rossi alatt megszokhattuk. A 37. percben már lehetőségünk is volt: Szalai Ádám fejesét fogta a portugál kapus. Aztán jött két portugál ziccer, a második elképesztően nagy volt: C. Ronaldo talán még most sem érti, hogyan lőtte felé. A lényeg, hogy nem esett gól: 0–0-val mehettünk a szünetre.
A második félidő elejét nagyon megnyomták a portugálok, Gulácsi hatalmas bravúrral védett Pepe fejesénél. Azután viszont a mi pillanataink következtek, kétszer is eljutottunk lövéshez: Sallaié volt a veszélyesebb. A fantasztikus szurkolás mellett kezdtünk visszajönni a meccsbe. És a hatvanadik perc táján még mindig 0–0 volt az állás. Aztán megint jött egy hatalmas Gulácsi-védés, majd Sallai jutott lövéshez, de sajnos lecsúszott. Ezek megint a mi perceink voltak, több veszélyes támadást is vezettünk, csak egy kis szerencse kellett volna a gólhoz. Aztán C. Ronaldo reklamált egy tizenegyesért – szerencsére nem fújták be. Ezután felrobbant a stadion: a csereként beállt Schön lőtt csodásan a rövidbe – sajnos lesről.

 

Aztán hirtelen beborult az ég: Guerreiro megpattanó lövését nem védhette Gulácsi, aki addig egészen parádésan védett (0–1). Aztán hamar eldőlt a meccs: jogos tizenegyest kapott Portugália, amit az addig nagyjából semmit sem mutató C. Ronaldo be is lőtt (0–2). Aztán jött a harmadik: a Juve klasszisa igazi „kispályás góllal” duplázott (0–3).
Ez így nagyon fájt, kesergésre viszont nincs ok: a nemzeti csapat jól játszott Portugália ellen és nagyon közel volt a bravúrhoz. A hangulatra, a közönségre és a küzdésre igenis büszkék lehetünk.

(pestisracok.hu)

 

 

Add tovább!

2022-ben választunk – Ne légy önmagad ellensége! Ha a baloldalt támogatod, nem Orbánnal tolsz ki, hanem magaddal

Óriási szégyen – A magyar himnusz alatt távozott Dobrev Klára – Videó