in

Mindenki nyugodjon le! Filmművészetis tanárok túlnyomó többsége folytatná a munkát az egyetemen

Az Origo információi szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetemen dolgozó filmművészetis tanárok túlnyomó többsége folytatná a munkát

Az Origo információi szerint a Színház- és Filmművészeti Egyetemen dolgozó filmművészetis tanárok túlnyomó többsége folytatná a munkát az új kuratórium felállása után is. Szakmai belső körökből többen jelezték, hogy a tanárok nagy része és a diákok is szívesen maradnának.

Miközben a Színház- és Filmművészeti Egyetem bizonyos körei azt próbálják elhitetni, hogy a tanárok és a diákok szó szerint száz százaléka ellenzi az új kuratóriumot, és képtelenek elfogadni, hogy a törvényesen megválasztott elnök, a Kossuth-díjas rendező, Vidnyánszky Attila dolgozhasson, ez meglehetősen messze van a valóságtól.

 

smert: Soros blogja, a 444 például 100 százalékos kuratórium-ellenességről írt. A 100 százalékos véleményazonosság persze első hallásra is megmosolyogtató lódítás, ilyen észak-koreai eredmény nem létezhet, semmilyen kérdésben.

Ráadásul az Origo információi szerint az igazság enyhén szólva nem a véleményazonosság. A filmművészetis tanárok döntő többsége tovább szeretne tanítani az egyetemen. És természetesen a diákok is folytatni akarják tanulmányaikat.

A kuratórium tegnap este közleményt adott ki. Ebből kiderül, hogy az egyetem előző vezetősége mégis hajlandó volt tegnap tárgyalni munkáltatójukkal, a Vidnyánszky Attila vezette kuratóriummal (korábban az addigi fenntartó minisztériumukkal, az ITM-mel nem mindig), és marad az eddigi kancellár is:

„A Színház- és Filmművészetért Alapítvány kuratóriuma örömmel nyugtázza, hogy a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) vezetői elfogadták a meghívást a mai egyeztetésre, és ezzel párbeszéd indult a fenntartó és az egyetem között.

A találkozón egyértelművé vált, hogy az egyetemi vezetők szeptember hónap folyamán ellátják vezetői feladataikat, biztosítják az oktatás megkezdését, az épületek üzemeltetését és gondoskodnak az intézmény törvény szerinti működéséről.

A kuratórium megerősítette, hogy az egyetem valamennyi oktatója folytathatja munkáját, az osztályvezetők személyében sem lesz változás.

A mai napon aláírta új szerződését, így folytatja munkáját az SZFE eddigi kancellárja, Dr. Vonderviszt Lajos. A kuratórium arra kéri az egyetem hallgatóit, hogy a higiéniai előírásokat maradéktalanul tartsák be, vigyázzanak saját és társaik testi épségére, egészségére. A hallgatókkal való egyeztetésre a kuratórium továbbra is nyitott.”

Origo

 

(hirtv.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Nem stadion – Már keresik a kivitelezőt a Citadella teljes felújításához

Na, végre! A Magyar Orvosi Kamara Doktor Gődény vírustagadó kijelentéseitől is elhatárolódik