in , ,

Miért nem pereljük be végre a HVG-t? Az Emmi határozottan visszautasítja a HVG rágalmait – Még csak szó sem volt kórházbezárásokról!

POLITIKAI ÁLHÍREKKEL PRÓBÁLJÁK ÖSSZEUGRASZTANI A MINISZTEREKET

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkársága

határozottan visszautasítja a Hvg.hu cikkének azon feltételezését, miszerint bármely ellentét állna fenn Kásler Miklós tárcavezető és Pintér Sándor belügyminiszter között.

Az ügy előzménye arra az Egészségügyi Szakmai Kollégium tagjainak címzett körlevélre vezethető vissza, amelyben az Emmi záros határidőn belül az egészségügyi intézmények kapacitásáról kérte ki a szakemberek véleményét. A kiszivárgott dokumentum, valamint Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő bejegyzése nyomán az ellenzéki médiában először azt igyekeztek bebizonyítani, hogy a szaktárca kórház- és rendelőbezárásokat készít elő Magyarországon. Legújabban pedig – egészségügyi forrásokra hivatkozva – a HVG azt feltételezi, hogy a Kollár Lajos miniszteri biztos által körbeküldött levél háttérben a Belügyminisztérium és az Emberi Erőforrások Minisztériuma közötti hatalmi harcokat állhatnak.

 

Az Emmi közleménye szerint a cikk írója egy elismert orgánumhoz méltatlan módon fogalmazott meg rágalmakat, valamint politikai álhírekkel és konkrét hivatkozások nélkül próbált olyan konfliktusokra utalni, amelyek nem léteznek.

Ugyanakkor – hangsúlyozták – ez a hatásvadász cikk nem veszi figyelembe, hogy a szakmai kollégiumok mindegyike meg tudta küldeni válaszát,

mivel az egészségügyi rendszer átalakításának hosszú távú tervéhez kért szakmai vélemények egy több mint másfél éve elindult folyamat részei, amelynek most a frissítése történik.

A szaktárca továbbá kijelentette:

Kunetz Zsombor megnyilvánulása, valamint az ő véleménye alapján megírt cikk a pandémia idején a szélhámosság határát súrolja.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma végül megjegyezte, miszerint nem az első eset, amikor politikai álhírekkel próbálják összeugrasztani a két szaktekintélyt, akiknek emberi és szakmai kapcsolata is hosszú évtizedek óta kölcsönös tiszteleten alapul. Közös erővel dolgoztak és dolgoznak jelenleg is a koronavírus járvány leküzdésén és az élet újraindításán. Ezt igazolja a sikeres oltási program és az is, hogy a járványból jelenleg már kifelé tart Magyarország – hangsúlyozták a közleményben.

Az Egészségügyi Szakmai Kollégium tagjainak címzett dokumentum kapcsán újabb és újabb elméletek látnak napvilágot: legutóbb például kórház- és rendelőbezárásokat vizionáltak az ellenzéki médiumok. A baloldali sajtó által félremagyarázott hírekre reagálva Kollár Lajos professzor a Magyar Nemzet kérdésére megerősítette:

a körlevélben szó sem volt kórházbezárásokról, a dokumentum erre vonatkozóan semmilyen utalást nem tartalmazott.

Kásler Miklós főtanácsadója hangsúlyozta: most, hogy a járvány visszahúzódóban van, újra elkezdhetnek foglalkozni azokkal a szükségszerű lépésekkel, amelyek a magyar egészségügy jobbá tételét szolgálják, az egészségügyi rendszer átalakításának hosszú távú tervéhez kért szakmai vélemények pedig szintén ezeket a lépéseket segítik elő.

 

(Elek Nikoletta, magyarnemzet.hu)

 

 

Oszd meg a barátaiddal is!

Vélemény, hozzászólás?

Loading…

0

Trombitás Kristóf: a Karácsony mögé beálló balliberális értelmiséget a gyűlölet tartja össze

Kamu Geri Budapestje: lövöldözés volt a Corvin-negyedben