in ,

MI FOLYIK ITT? – Simicska Amerikába megy és megszűnhet a Jobbik

Érdekes hírek a libsik felől

A Jobbik régi gazdája Amerikában kért letelepedési engedélyt, az utóbbi időben már át is helyezte gazdasági tevékenységének a súlypontját – írja a 888.hu
A hét elején röppent fel a hír, hogy Simicska Lajos ismeretlen áron és „szinte” mindenét eladja üzlettársának, Nyerges Zsoltnak. Nincs indoklása az adásvételi akciónak, ahogy arról sincs hír, hogy miből és mennyi pénze volt a vásárlónak, hogy megvegye a közel 80 milliárdosra becsült cégbirodalom eddig még ismeretlen részét.

A Jobbikot kicsinálta, így most lelép 

A Jobbik finanszírozójaként elszenvedett áprilisi választási vereség óta a milliárdos üzletember sorra zárta be sajtótermékeit anélkül, hogy komoly eladási szándékot mutatott volna, valamint több tucat embert elbocsátott attól a Hír TV-től, amelynek működését egyébként még állítólag egy évig tervezte biztosítani, de a Magyar Idők már arról írt, hogy záros határidőn belül megszűnhet az ellenzéki csatorna.

Csődbe mehet és megszűnhet a Jobbik 

Reális forgatókönyvként számolnak a Jobbikban azzal, hogy az Állami Számvevőszék által kiszabott bírság teljesen padlóra küldi a pártot – írja az Index. Egyik bank sem adott hitelt a pártnak, a Jobbik ezért egyeztetéseket kezdeményezett az ÁSZ-szal egy lehetséges részletfizetésről.

Az ÁSZ 2018. január 8-án hozta nyilvánosságra a Jobbik Magyarországért Mozgalom ellenőrzéséről szóló jelentését. Az ellenőrzés során ÁSZ megállapította, hogy a párt a 2015-2016. évek vonatkozásában nem biztosította a számvevőszéki ellenőrzés program szerinti lefolytatását, ezáltal nem igazolta a közpénzekkel való átlátható és elszámoltatható gazdálkodását. Az ÁSZ feltárta továbbá, hogy a Jobbik 2017 első félévében a működéséhez a jogszabályt megsértve 331 millió forint értékben tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el. Ez utóbbi megállapítást ismerte el Sneider Tamás, a Jobbik elnöke az ATV Start című műsorában, amikor kérdésre válaszolva arról beszélt, hogy a párt jóval a mindenki számára elérhető piaci ár alatt, kedvezményesen jutott plakáthelyekhez 2017-ben.

888.hu/Index/MTI

(forrás:www.echotv.hu)

A HAZA VÉDELME – A legmodernebb technológiával vannak ellátva az új helikopterek

HOPPÁ! NEM STADION! – Magyarországra jön a világ legnagyobb bicikligyártója