in

HOPPÁ! NEM STADION! – Magyarországra jön a világ legnagyobb bicikligyártója

A tajvani Giant Global Group 15 milliárd forintos beruházással kerékpárgyártó üzemet épít Gyöngyösön

A tajvani Giant Global Group 15 milliárd forintos beruházással kerékpárgyártó üzemet épít Gyöngyösön, ahol évente 1 millió kerékpár készülhet. Közben a fővárosban a metrófelújítás miatt egyre többen használják a Mol Bubi közbringarendszert.

 

A Giant Global Group elnöke hangsúlyozta, hogy Európa nem csupán a kerékpáros közlekedés bölcsője, hanem egyúttal a kerékpárok legfontosabb piaca. Magyarország a kontinens központjában fekszik, rendelkezik a termeléshez szükséges ipari alapokkal és képességekkel. Az új üzem termékei Kelet-Európa országaiba kerülnek majd.

A tajvani központú Giant Global Group a világ legnagyobb kerékpárgyártójaként évente 5 millió kerékpárt ad el a világ több mint 50 országában.Tajvan és Hollandia mellett Kínában is működtet gyárat. A Giant előtt az idén már több ázsiai vállalat választotta Magyarországot, tavaly pedig minden eddiginél több, csaknem száz befektető érkezett erről a hatalmas kontinensről több száz új munkahelyet teremtve, és csaknem 4 milliárd euróval gyarapítva a magyar ipari kapacitást.

Résztvevők az „I Bike Budapest” elnevezésű felvonulásonFORRÁS: MTI/SZIGETVÁRY ZSOLT

Közben Budapesten a korábbinál lényegesen többen használják a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) közbringa-rendszerét, a Mol Bubit – írta a Világgazdaság.

A társaság tájékoztatása szerint a metrópótlás vonzáskörzetében tavaly november és ez év áprilisa között az egy évvel korábbi időszakhoz képest 18,8 százalékkal, 119 ezerre nőtt a bérlések száma.

A Mol Bubi egyik kerékpárdokkolójaFORRÁS: MTI/KOVÁCS TAMÁS

Ezzel igazolódtak azok a várakozások, amelyek már a rekonstrukció megkezdése előtt jelezték, hogy a rövidebb utakra valószínűleg sokan választják az almazöld kerékpárokat. A közlekedési vállalatnak tavaly 62,4 millió forint bevételt hoztak a Bubira váltott jegyek és bérletek, az idén áprilisig pedig 10,3 milliót.

(forrás:www.origo.hu)

MI FOLYIK ITT? – Simicska Amerikába megy és megszűnhet a Jobbik

A nap képe – A képen egy meghunyászkodó politikus és egy magabiztos miniszterelnök látható.