in ,

Mesterlövészek, helikopterek: ilyen a boldog új év Nagy-Britanniában

hú de boldog lehet

Az Egyesült Királyságban úgy tűnik, semmit sem bíznak a véletlenre.

Az ország elit katonai alakulata, a Special Air Service (SAS) mesterlövészekkel fogja biztosítani a problémamentes ünneplést a turisták által leglátogatottabb városokban, azaz Londonban, Birminghamben, Manchesterben, Liverpoolban és Edinburghban – írja az Express.

A mesterlövészek 50-es kaliberű Barrett Light puskákkal lesznek felszerelkezve, páncéltörő töltényekkel. Ezzel a fegyverrel egy eltérített járművet egyetlen lövéssel ártalmatlanítani lehet, akár másfél kilométerről is.

Képünk pusztán illusztráció. A képen az említett fegyvert egy kolumbiai tiszt ellenőrzi.

Fotó: AFP

A SAS emberei éjjellátó készülékekkel és hőérzékelőkkel is el lesznek látva, hogy időjárási viszonyoktól függetlenül könnyedén azonosíthassák a terroristákat. Munkájukat helikopterek is segíteni fogják.

A különleges alakulatra azért van szükség, mert a szilveszteri ünnepség alatt nagyon sok ember fog összegyűlni viszonylag kis helyen, ami igen kockázatosnak számít manapság Nyugat-Európában.
(Forisek Ádám, 888.hu)

Trump: „az emberek ma sokkal jobban élnek”

A Voice of Europe a 2017-es esztendő férfi politikusának Orbán Viktort, női politikusának pedig Beata Szydlót választotta, őket “Európa védelmezőinek” nevezte