in ,

Menczer: a Momentum bármikor, bárkinek odadobná a külhoni magyarokat, és ugyanígy tenne veled is! (videó)

Magyarázkodó bejegyzést tett közzé a Momentum

Magyarázkodó bejegyzést tett közzé a Momentum, miután Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára közösségi oldalán hívta fel a közvélemény figyelmét a párt magyarellenességére. Cseh Katalinék erre reagálva kezdtek bősz magyarázkodásba arról, hogy ők egyébként szeretik a kárpátaljai magyarokat, csak másképp. Menczer Tamás szerint azonban a Momentum egy magyarellenes párt és ez a bejegyzés felér egy beismeréssel.

Ne felejtsétek el és terjesszétek: akinek az egyik magyar nem fontos, annak a másik magyar sem lesz az – hívta fel Menczer Tamás államtitkár közösségi oldalán a figyelmet arra, hogy a momentumos politikusok milyen módon viszonyulnak külhoni nemzettestvéreinkhez. A politikus úgy fogalmazott:

A Momentum bármikor, bárkinek odadobná a külhoni magyarokat, és ugyanígy tenne veled is.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára még hétfőn fakadt ki amiatt, hogy Cseh Katalin, a Momentum Mozgalom egyik európai parlamenti képviselője, ezúttal a kárpátaljai magyarok magyar nyelvű oktatásának támogatása miatt kritizálta az Orbán-kormányt, és vette védelmébe a kijevi ukrán nacionalistákat. A Momentum politikusnője azt kifogásolta, hogy a budapesti  kormány miért lép fel a kárpátaljai magyarok anyanyelvi oktatása érdekében, illetve miért blokkolja a kisebbségellenes ukrán oktatási törvény esetleges módosításáig, Kijev euroatlanti integrációját?

 

https://www.facebook.com/menczer.tamas/videos/183249916221903/

 

Cseh azt is megjegyezte, hogy

a magyar kormány vétójával valójában csak Vlagyimir Putyin jár jól, a lépés az egész régió stabilitását veszélyezteti. Ukrajna euroatlanti integrációjának hiánya vezetett oda, hogy a kárpátaljai magyaroknak is meg kellett halniuk Putyin piszkos háborújában.

Menczer úgy fogalmazott: a külföldi érdekeket képviselő Momentumnak csak a nyugati integrációs szervezetek kelet felé terjeszkedése fontos; azzal mit sem törődnek, hogy egyrészt ez irreális, másrészt ennek oltárán feláldozhatják a kárpátaljai magyarságot.

A liberális párt korábban a felvidéki és az erdélyi magyarokat támadta, ezúttal Kárpátalja van soron

– hívja rá fel a figyelmet Menczer Tamás. Hozzátette:

ha egy politikusnak a külhoni magyarok nem fontosak, az itthon élők sem lesznek azok! Ne legyen kétségünk! Akkor neki valami, valaki más fontos.”

Cseh Katalinnak nem tetszik, hogy a magyar kormány blokkolja Ukrajna euroatlanti integrációs folyamatait, szerinte a kormány veszélyezteti a régió stabilitását – fűzte hozzá az államtitkár.

…Nem jókedvünkből blokkoljuk Ukrajna integrációs folyamatait, hanem azért, mert nincs más eszközünk, és a kárpátaljai magyarokat nem áldozzuk fel a világpolitika oltárán. Cseh Katalin és a Momentum megtenné

– hangsúlyozta Menczer. Majd kérdésként azt is felvetette:

…Akkor vajon mi az oka annak, hogy a Momentum következetesen a külhoni magyarok ellen lép fel? A magyarok helyett kit képvisel ilyenkor? Hogy lehetne bízni abban a magyar politikusban, aki a magyarok ellen cselekszik?

Az államtitkár videójára reagálva a Momentum lázas bizonygatásba kezdett arról, hogy miért is szeretik ők a magyarokat. Menczer szerint viszont ez egy beismerő vallomás Cseh Katalinék részéről. 

Annyian foglalkoztatok a Momentum magyarellenességére vonatkozó tegnapi posztommal, hogy a párt kénytelen volt egy magyarázkodó bejegyzést kitenni. Azt magyarázzák, hogy ők szeretik a kárpátaljai magyarokat, csak másképp… Dehogy szeretik! A Momentum egy magyarellenes párt és ez a bejegyzés felér egy beismeréssel. Ne felejtsétek el és terjesszétek: akinek az egyik magyar nem fontos, annak a másik magyar sem lesz az.

 

AZ LMP-ZÖLDEK IS KIAKADT CSEH KATALIN ESZMEFUTTATÁSÁN

A Fidesz blokkolja Ukrajna NATO-tagságát a diszkrimináló nyelvtörvény miatt, ezt Cseh Katalin aránytalan reakciónak tartja, az LMP viszont kiakadt Cseh kijelentésén, igazat adva a kormánynak az ügyben – minderről Ungár Péter, az LMP politikusa írt közösségi oldalán. Az LMP álláspontja szerint minden eszközt meg kell ragadni a kárpátaljai magyarok védelme érdekében.

Ukrajna NATO és Uniós csatlakozásának blokkolása nem túlzó reakció, hanem annak a bizonyítéka, hogy Magyarország ebben a kérdésben valóban nem alkuszik, és nem csak a szavak szintjén tesz meg mindent a kisebbségben élő magyarok jogaiért. Nem lehet egyszerre azt állítani, hogy létezik euroatlanti értékközösség, ahol bizonyos normák teljesülését mindenkitől elvárjuk, de Ukrajna esetében az őshonos kisebbségek jogfosztását megengedjük. Magyarország kötelessége, hogy a határon túli magyarok érdekeit minden rendelkezésre álló eszközzel megvédje, akár az Európai Unióval szemben is

– írta a párt frakcióvezetője, Keresztes László Lóránt és országgyűlési képviselője, Ungár Péter közös közleményében. Az LMP- s politikusok megjegyzik, hogy a cél az, hogy Ukrajna az euroatlanti közösség részévé váljon, de csak akkor, ha valóban készen áll a csatlakozásra, mert az elmúlt évek pont azt bizonyították, hogy a jogállami normák teljesítését már belépett országok esetén nehéz kikényszeríteni.

PestiSrácok.hu, fotó: MTI

 

(Jurák Kata, pestisracok.hu)

 

 

Oszd meg másokkal is!

Fricz Tamás – Nem lehet és nem szabad Szabó Istvánt életműdíjjal kitüntetni!

Agyhalál – “Szánalmas, jobbágymentalitású senkik vagytok” – így gyalázza a fideszeseket Bálint NatáLia operaénekesnő