in ,

Megy az ostoba színjáték – Giorgia Meloni (hisz ennek még valaki?) fegyvernyugvást kér az olimpia idejére

Az olasz kormányfő elmondta, hogy az olimpiai játékok idejére szóló béke ötletét Franciaország vetette fel.

 

A világ hét legfejlettebb ipari országa (G7) arra szólított fel pénteken lezárult olaszországi csúcstalálkozójának zárónyilatkozatában, hogy a nyári párizsi olimpia idejére világszerte szüntessék be a harcokat a háborús övezetekben – közölte szombaton Giorgia Meloni olasz kormányfő a G7-országcsoport nevében.

Meloni elmondta: az olimpiai játékok idejére szóló béke ötletét Franciaország vetette fel a tanácskozáson. „Remek javaslat volt, amelyet a résztvevők egyhangúlag támogattak” – mondta az olasz kormányfő a G7-csúcsot lezáró sajtótájékoztatóján.

 

A párizsi olimpia július 26-tól augusztus 11-ig tart.

Az ókori görög olimpiák idején bevett szokás volt, hogy a harcoló felek fegyvernyugvást hirdettek, amely a sportesemény előtt hét nappal kezdődött, és hét nappal utána ért véget, hogy a sportolók biztonságban utazhassanak, és részt vehessenek a megmérettetéseken.

Emmanuel Macron francia államfő már áprilisban jelezte: sürgetni fogja, hogy hirdessenek tűzszünetet a párizsi olimpia idejére, elsősorban a Közel-Keleten, Ukrajnában és Szudánban. Akkoriban Oroszország hűvösen reagált a felvetésre, tartva attól, hogy Kijev erőinek újraszervezésére és megerősítésére használná fel a harcok ideiglenes leállítását.

(MTI)

 

 


 

 

 

LEGYÉL NAPRAKÉSZ!


 

A Népszavás Batka Zoltán már olyan unalmas, hogy el sem olvassuk: a csávó kizárólag a Lölö-Orbán-Tiborcz-Rogán négyesben tud gondolkozni – Egybites az agya

Örüljünk! Donáth és a Momentum csúfos veresége, megbukott a magyargyűlölet