in ,

Megnéztük a Bosszúállók utolsó részét, és meglepődtünk – Dráma két felvonásban

Erre nem számítottunk…

Kivételes, hogy egy hálivúdi Marvel filmről írjunk. De most megtesszük.

Egyik Marvel rajongó szerkesztő kollégánk (nem fogjuk ezért megvetni, de hát ízlések és pofonok) beszélte rá az egész szerkesztőséget, hogy többedmagunkkal menjünk, nézzük meg a Bosszúállók utolsó, és egyben befejező részét. Tekintettel az előző rész szokatlan drámaiságára, most is valami hasonlót vártunk. Jót tett a mozinak, hogy Hollywood az ilyen látványfilmjeihez már drámai elemeket is kever, ráadásul jó sokat, ettől sokkal fogyaszthatóbb, emberibb, és nézhetőbb lett a sorozat.
Nos, anélkül, hogy spoilereznénk, kijelenthetjük, hogy a Végjáték is egy dráma.
A több mint 3 órás játékidő hamar elszállt, ami általában azt szokta jelezni, hogy éppen egy jó filmet nézünk. Mi magunk is meglepődtünk, hogy az elcsépelt Marvel univerzumból (mely filmek többsége szinte mind egy kaptafára készül)  ki lehetett hozni egy ilyen kétrészes drámát. De sikerült.
Aktuálpolitikát nem nagyon találtunk benne, belemagyarázni bármit lehetne egyes jelenetekbe, de direkt utalások nem voltak, vagy nem vettük észre. Ez egy jópont.

Minket inkább azok a szimbólumok és értékek leptek meg, amit a film megjelenített, sugallt: áldozat, hűség, önfeláldozás, család, férfi-nő kapcsolat, szerelem.

A látványra nem lehet panasz, az összhatás rendben volt, drámából pedig egy jó nagy adagot kaptunk. A gigászi csata pedig mindent vitt a végén. Elsöprő volt.
A film pedig néhol a kiszámíthatatlansága miatt izgulásra is adott okot, emiatt külön piros pont.

Méltó lezárása a Bosszúállók sorozatnak. Nem szabad tovább erőltetni a sorozatot, ezt így kellett lezárni. Pont.

Hogy miért Tony Stark képét raktuk ki a cikk elejére? Nos, az nem véletlen, de nem áruljuk el az okát.

Szívesen látnánk olyan magyar filmeket is, melyekben valódi, történelmi hőseink életét jelenítenénk meg. Amerika képregény formában gyártott magának hősöket, de a mi több mint ezer éves történelmünk bővelkedik magyar hősökben, nem ártana hálivúd receptje alapján, de magyar köntösben megjeleníteni nagyjainkat, akikre ezáltal a magyar fiataljaink végre felnézhetnének.

Értékelésünk:
10/10

 

Mindenszo.hu

Lejtőn Márki Márk – Elveszített perei után most kunyerálni kezdett a gazember

Orbán Viktor most egy nagyon fontos helyen tárgyal – mutatjuk